Rovers gebruikten metaaldetector bij beroving Albertlaan

Vijay, een kleinzoon van de familie Radhoe, vertelde desgevraagd aan Dagblad Suriname dat de rovers die maandagochtend thuis bij zijn grootouders een overval hebben gepleegd, met een metaaldetector op zoek waren naar sieraden. Zijn oma (nani) ging rond 06.30 uur naar beneden om bloemen te plukken om vervolgens te gaan bidden. Op een gegeven moment toen zij boven was, werd zij door een van de vier criminelen onder schot gehouden. Daarbij werd zij opgedragen haar mond dicht te houden. Zijn oma, een vrouw die laatst 70 is geworden, werd gesleurd naar de slaapkamer alwaar haar echtgenoot sliep. Daar werden beiden personen mishandeld en gekneveld.
De 75-jarige Amradjpersad Radhoe incasseerde daarbij een slag met de kolf van een geweer aan zijn hoofd. De 70-jarige Soerdjwatie Radhoe-Nirmalsingh kreeg een keiharde schop ter hoogte van haar heup. Met behulp van de metaaldetector hebben de overvallers sieraden ter waarde van Euro 500 meegenomen. Daarnaast is ook SRD 9.000 en Euro 500 buitgemaakt. Na hun snode daad reden de belagers met een grijsgelakte auto van het echtpaar, een Nissan March, weg. Volgens de kleinzoon Vijay hadden zijn grootouders de wagen pakweg twee maanden terug gekocht. De politie van Uitvlugt heeft de aangifte opgenomen. Het verdere onderzoek is overgedragen aan de recherche. Vijay zegt dat de buitgemaakte Nissan March vooralsnog niet terecht is. Het echtpaar op leeftijd is na medisch te zijn behandeld heengezonden.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!