Identiteit neergeschoten man bekend

De identiteit van de verdachte die gistermorgen door een politieambtenaar is neergeschoten, is bekend. Het betreft de 26-jarige Miguel Eduards. Eduards besprenkelde het politietehuis met gasoline die hij in een fles bij zich had. Hij was ook gewapend met een houwer. In het politietehuis aan de Zwartenhovenbrugstraat is ook de “Biker Unit”ondergebracht. Terwijl de man bezig was, kwam een politieman van de “Biker Unit” naar buiten en zag wat hij deed. De man gooide gasoline op de politieambtenaar en viel hem vervolgens aan met de houwer. De politieman rende een handelszaak binnen om zichzelf in veiligheid te brengen. De gewapende man rende ook de handelszaak binnen teneinde de ambtenaar met de houwer te lijf te gaan. De ”biker” schoot toen met zijn dienstwapen op de man waarbij die zwaar gewond raakte. Op weg naar het ziekenhuis is de man in de ambulance overleden.
Eduards was dezelfde dag vanuit het district Brokopondo naar Paramaribo afgereisd. Het is nog niet duidelijk waarom Eduards het politietehuis vermoedelijk in brand wilde steken en de politieambtenaar aanviel met een houwer. Deze zaak is in onderzoek bij de recherche van het ressort Centrum.

error: Kopiëren mag niet!