Vrouw slaat rover in zijn kruis

Aan de Kweeklustweg, terwijl de aangeefster visite thuis had, drongen twee mannen omstreeks 10.30 uur het huis binnen. Op een gegeven moment zag mevrouw L. twee mannen, van wie een gewapend met een vuistvuurwapen, voor haar staan. De rover met het wapen hield haar voor dat zij geen lawaai moest maken en dat zij haar sieraden, welke zij op dat moment aan had, moest afstaan. De tweede overvaller met een lichte huidskleur greep daarbij een vrouw die op bezoek was samen met haar tweejarig kind vast. De aangeefster L. begon bewust luid te praten, zodat haar man en haar zoon haar konden horen. Vanwege de schermutseling werd haar man wakker. Hij kwam net uit de kamer of de gewapende dader hield hem onder schot. Mevrouw L. werd toen door de tweede rover gewurgd. Zij incasserende daarbij vuistslagen overval op haar lichaam. Op een gegeven moment zag zij kans om de crimineel die haar had gewurgd, in zijn kruis een harde vuistslag toe te brengen. Van pijn rende de dader het huis uit.
Mevrouw L. spoedde zich toen naar haar man. Zij zag hoe de rover de gouden ketting en bracelet van haar man wegrukte en de benen nam. Mevrouw L. heeft letterlijk met de rovers gevochten. ‘Mijn zoon barst in tranen uit als hij over het voorval praat’, vertelt ze aan over de krant. Ondanks het gevaar van het wapen heeft mevrouw L. de kans gewaagd om terug te vechten met de criminelen. Een buurtbewoner verwittigde de politie dat een van de overvallers van de buurt is. Hij heeft samen met een andere de roofoverval gepleegd. De rovers hebben vanwege de haast tijdens hun vlucht een paar slippers en een muts achtergelaten op de plaats van delict. De politie heeft een van de mannen op Pontbuiten kunnen aanhouden. De sterke arm is bezig met de opsporing van de tweede man.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!