‘Als het kwaad blijft groeien, moet de straf vermeerderd worden’

In de strafzaak tegen de ping-oplichter Louis D. is de openbare aanklager in zijn repliek erbij gebleven dat het nodig is om de strafmaat te vermeerderen als het kwaad blijft groeien. De verdachte heeft volgens Nanhoe meerdere malen de gelegenheid gehad om zichzelf te verbeteren. Echter bleef hij mensen oplichten. Hij vroeg kantonrechter Sieglien Wijnhard om het strafvoorstel van twee jaar en zes maanden over te nemen. Op de vorige zitting heeft raadsman Hedley Derby gepleit voor deskundige begeleiding van de verdachte. De raadsman gaf aan dat de verdachte een zeer moeilijke jeugd heeft gehad, doordat hij in de steek is gelaten door zijn vader. Bovendien zou de motivatie van het Openbaar Ministerie (OM) bij haar strafvoorstel niet opgaan. Het OM heeft aangehaald dat de verdachte, ondanks eerdere veroordelingen, niet verandert waardoor zij geen optie heeft dan een zwaardere straf voor te stellen wanneer het kwaad blijft groeien. Louis heeft tijdens het uitzitten van zijn eerdere straffen nooit begeleiding van het Forensisch Maatschappelijk Zorg (FMZ) gehad, terwijl er nog niet eens over een psychologisch onderzoek is gesproken. De raadsman heeft naast de deskundige begeleiding gevraagd naar vermindering van straf.
De verdachte heeft voor het laatst een celstraf van twee jaar uitgezeten. De verdachte heeft eerder een volmondige bekentenis afgelegd bij kantonrechter Sieglien Wijnhard. De verdachte heeft in de periode van april 2013 tot oktober 2013 verschillende personen via Facebook en de BlackBerry Messenger (BBM), de zogenaamde ping, opgelicht. De man was in staat geld los te weken bij personen, die of een stuk domeingrond of een rijbewijs wilden hebben. Op 7 augustus komt er een vonnis.
FR

error: Kopiëren mag niet!