Olie-industrie groeiende in sommige delen Caribisch gebied

1Olie industrie is groeiende in sommige delen van het Caribisch gebied  1De inkomsten van olie in Suriname is nog steeds een groot risico, met name de offshore bezigheden zijn riskant. Zo heeft Repsol 2 jaar geleden het land verlaten. Repsol had in Blok 30 een contract afgesloten met Staatsolie voor exploratie en productie van olie. Er werd US$ 40 miljoen geïnvesteerd in de exploraties naar olie toen deze in 2005 begonnen. Het boren was gepland voor 2008 en zou gebeuren in het Guyana-Surinameveld. Naast Suriname heeft Repsol verschillende exploratieblokken in Venezuela, Cuba en Trinidad & Tobago.
Onlangs vond Repsol nog voor 40 miljoen vaten aan olie in Trinidad & Tobago en dit is een toevoeging op de bestaande productie van Repsol. Deze ontdekking is de vijfde in de afgelopen 2 jaar en zijn een belangrijke bijdrage voor exploratie en ontwikkelingsactiviteiten van de afgelopen 3 jaar. Dit zorgde voor record levels van buitenlandse investeringen in de energiesector. De afgelopen 4 jaar heeft de overheid van Trinidad & Tobago een omgeving gecreëerd, waarbij investeringen geïntroduceerd konden worden, die fiscaal aantrekkelijk waren voor bedrijven in de olie- en gasindustrie. Momenteel staan er voor de kust van de eilanden 8 olieplatforms. Medio 2010 was dat er nog maar 1. Van deze 8 olieplatforms, zijn er momenteel 2 van Repsol.

error: Kopiëren mag niet!