Delen Paramaribo nog steeds blank

Delen (2)
Delen 3
DelenNa de zware regens van donderdag staan sommige delen van Paramaribo nog steeds onder water. Personen die door het water heen moeten, trekken hun schoenen uit en houden die in de hand, zonder te weten wat er allemaal in het water ligt. Autobestuurders moeten langzaam door het water, hetgeen voor lange files zorgt. Sommige autobestuurder hebben niets te maken met hun medeweggebruikers, rijden met een vaart door het water en veroorzaken veel ongerief door opspattend water.
Inmiddels heeft de Meteorologische Dienst laten weten dat komende week dinsdag en woensdag zware regenbuien met windstoten te verwachten zijn. Hoewel gisteren en vandaag een lichte terugval te merken was in de neerslag voor het kustgebied, zal er vanaf zondag weer een toename zijn, geeft meteoroloog Roel Oehlers te kennen in gesprek met Dagblad Suriname. Voorop wordt gesteld dat de natte periode voorlopig blijft aanhouden. Thans bevinden wij ons in de grote regentijd. Deze is begin april begonnen en zal duren tot medio augustus.
De meteoroloog heeft aangegeven dat in augustus de frequentie aan buien langzaam zal teruglopen, maar niet de intensiteit van de buien. Deze kunnen gelijk zijn of zelfs zwaarder worden. Het is goed dat men hiermee rekening houdt.
De windstoten of rukwinden waarvan momenteel sprake is, zijn tropische storingen binnen het windveld. De storingen liggen boven het Afrikaans continent. Deze windstoten, die voorlopers zijn van orkanen, verplaatsen zich boven de oceaan. Vanwege de positie dichtbij de evenaar kunnen de golven de benodigde rotatie niet krijgen om zich te ontwikkelen tot een orkaan.

error: Kopiëren mag niet!