SPI heeft 62.4% KO-geslaagden

frontfoto
fronbtbinnen
frontbinnen (2)
frontbinnenHet Surinaams Pedagogisch Instituut (SPI) voor opleiding van leerkrachten kleuteronderwijs en leerkrachten gewoon lager onderwijs heeft de examenresultaten van het Kleuter Onderwijs (KO) gisteren bekendgemaakt. Van de 146 studenten die hebben deelgenomen aan de examens, zijn 91 studenten oftewel 62.4% direct geslaagd. Daarnaast zijn er 15 studenten afgewezen, wat neerkomt op 10.2%. De overige 38 studenten, dus 26%, hebben herexamen. Volgens de directeur van SPI, Randjiet Jhagroe, is er in vergelijking met 2013 een kleine terugval van een half procent. In 2013 was het slagingspercentage 63.2% en van het jaar is het 62.4%. De examenresultaten hangen af van de studenten zelf, geeft Jhagroe aan. Binnen het onderwijs kan men niet precies aangeven wat de redenen zijn van de slechte resultaten van studenten, benadrukt de directeur. Het slagingspercentage in 2010 was 25%, in 2011 was het 60% en in 2012 was het 54%.
Het is de directeur opgevallen dat studenten te snel geneigd zijn om af te haken. De schoolleiding probeert hen zo lang mogelijk op school te houden, vertelt Jhagroe aan Dagblad Suriname. ‘Als iemand uit jouw handen gaat, weet je niet waar hij terechtkomt. Het is ons gelukt om studenten te motiveren hun studie af te ronden.’ De SPI-directeur geeft aan dat er dit jaar weinig drop-outs zijn gevallen. Er zijn heel veel motivatiebijeenkomsten gehouden door de leerkrachten. ‘De klassenvoogden hebben hun krachten gegeven en heel vaak bijeenkomsten gehouden om de studenten te motiveren om hun studie af te ronden’, aldus Jhagroe. Bij het Kleuter Onderwijs (KO) gaat het om studenten die geslaagd zijn en les mogen geven in kleuter A en B en leerjaar 1 en 2. De schoolleiding is tevreden met de resultaten, vertelt onderdirecteur C. Macintosh.
Farzana Abdoel

error: Kopiëren mag niet!