Kweek A Nickerie heeft 80.5% geslaagden

2Kweek A Nickerie 1
2Kweek A Nickerie 2Donderdag zijn de resultaten van de examenstudenten van het Pedagogisch Instituut A Nickerie bekendgemaakt. Het instituut heeft een slagingspercentage van 80.4 %. Er hebben in totaal 92 kandidaten deelgenomen aan het examen, waarvan 74 direct geslaagd zijn, 5 afgewezen zijn en 13 hebben herexamen. Als alle herexamenkandidaten geslaagd zijn, komt het slagingspercentage neer op 94.6 %. De opleiding is in 2011 gestart in Nickerie. Op deze opleiding bevinden zich studenten in de leeftijdscategorie van 22 tot 44 jaar. Volgens de coördinator van Kweek A in Nickerie, Wikaash Girdhari, is dit slagingspercentage bereikt door motivatie van de docenten en studenten. Hij is redelijk tevreden met het percentage.
Girdhari vertelt verder dat er studenten zijn die de opleiding hebben gemaakt tot een tweejarige opleiding en dat leidt tot een afname van het slagingspercentage. Er is gesproken met deze studenten. De geslaagden kunnen nu worden ingezet om onderwijs te geven vanaf de kleuterklas tot en met de tweede klas van de lagere school. Girdhari geeft aan dat dit resultaat verassend is overgekomen bij hem. De meeste studenten op deze opleiding zijn moeders en zij hebben gebruikgemaakt van de gelegenheid om de studie te voltooien. Er wordt geen nieuwe lichting studenten toegelaten tot de opleiding. De studenten die zijn afgewezen, hebben wel nog een kans. De best geslaagde is Desia Sariman met 74 punten. Girdhari verwacht dat de herexamenkandidaten zich zullen inzetten, omdat zij een tweede kans hebben. Ze zijn volgens hem wel gemotiveerd. De opleiding zal in 2015 stoppen in Nickerie. Hij geeft aan dat er afspraken zijn gemaakt met het Minov voor verdere studie van deze studenten. Hierbij kunnen zij zich opleiden tot hoofd kleuterleerkracht.

error: Kopiëren mag niet!