VSB-voorzitter vindt basiszorgverzekering goed initiatief

VSB voorzitter Ferdinand WelzijnFerdinand Welzijn, voorzitter van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB), zegt tegenover de krant dat hij de basiszorgverzekering op zich een goed initiatief vindt. Echter heeft hij dezelfde bezwaren welke in het parlement geopperd zijn. Deze bezwaren komen volgens hem overigens ook van het bedrijfsleven. Ten eerste is het van belang te weten hoe de overheid denkt de kosten te gaan financieren. Dit zou nergens in de wet zijn opgenomen of uitgewerkt. De meeste bedrijven hebben hun personeel al verzekerd en Welzijn zegt begrepen te hebben dat, indien men reeds een verzekering heeft gesloten die beter is (met ruimere voorzieningen) dan de basiszorgverzekering, men niet verplicht is over te stappen op laatstgenoemde verzekering. ‘Maar het is vooralsnog onduidelijk wat de basiszorgverzekering precies inhoudt’, merkt de VSB-voorzitter op.
Theo Vishnudatt van de commissie van rapporteurs, benadrukte wel dat eerdere voorzieningen die zijn verkregen of opgebouwd vóór de inwerkingtreding van de wet, gerespecteerd zullen worden. Ruth Wijdenbosh van de Nieuw Front- fractie gaf in het parlement het belang van nationaal draagvlak aan om de financiering van de basiszorgverzekering te kunnen garanderen. Zolang er geen duidelijkheid komt in de vele vaagheden betreffende deze wet zal de discussie omtrent de Wet Basiszorgverzekering blijven voortduren.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: