Rachied Doekhie: ‘Moesafirhoesein wordt misbruikt’

Enkele personen in Saramacca die pretenderen NDP’er te zijn in hart en nieren maken misbruik van het DNA-lidmaatschap van Frits Moesafirhoesein, geeft Rachied Doekhie onomwonden te kennen aan Dagblad Suriname. Doekhie heeft persoonlijk een gesprek gehad met Moesafirhoesein. Die zou te kennen hebben gegeven dat enkele personen in Saramacca hem hebben gevraagd om een eenmansfractie te vormen in het parlement. ‘Maar ik heb geen ja en ook geen nee gezegd’, zou Moesafirhoesein aan Doekhie hebben aangegeven.
Intussen heeft ook partijvoorzitter Desi Bouterse gesproken met Moesafirhoesein. Het assembleelid gaf mee dat er helemaal niets aan de hand is. Hij zegt ook dat er nimmer een brief is gestuurd naar de partijvoorzitter dat Moesafirhoesein een eenmansfractie zal vormen. ‘We werken niet mondeling, alles moet zwart op wit. Morgen kan ook een of andere gek, die beweert NDP’er te zijn, opstaan en een brief schrijven naar de media dat Doekhie een eenmansfractie wil vormen in het parlement.’ Volgens Doekhie betreft deze kwestie van Moesafirhoesein een opgezette zaak. ‘Je ziet wel vanuit welke hoek het komt.’
‘Die persoon die ermee bezig is, moet voetbal gaan spelen voor WK, dat nu gehouden wordt. Daar gaat hij misschien scoren, want binnen de NDP gaat hij beslist niet scoren met zijn handelingen.’ Volgens Doekhie betreft het dezelfde meneer die eens in Nickerie was om onrust te zaaien. ‘Overal waar deze man gaat, probeert hij verdeeldheid te brengen binnen de NDP. En dan noemen deze mensen zich NDP’ers.’
Saramacca stond er bekend om dat de NDP’ers overhoop zitten met elkaar. Met deze verwikkeling wordt het van kwaad tot erger gemaakt, betreurt Doekhie. De personen die Moesafirhoesein misbruiken, gebruiken hem ook als dekmantel. ‘Trouwens ik ken Moesafirhoesein niet van vandaag. Ik ken hem van tientallen jaren terug toen hij nog leerkracht was in Nickerie. Los van partijgenoot is hij een persoonlijke vriend van mij.’
Ook NDP-structuren van Calcutta en Tijgerkreek beweren dat er enkele personen zijn die misbruik proberen te maken van het DNA-lidmaatschap van Frits Moesafirhoesein. De NDP-structuren van Calcutta zijn het helemaal oneens met de wijze waarop gesteld wordt dat Moesafirhoesein een eenmansfractie wil vormen in het parlement. Zij vragen zich af waar het assembleelid de afgelopen vier jaren was. Indien zoals beweerd wordt door Badrisein Sital dat Moesafirhoesein terzijde werd geschoven door de partijleiding, moest eerder het besluit genomen worden voor het vormen van een eenmansfractie. ‘En niet tien maanden voor de verkiezingen’, stellen zij.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!