Duitsland maakt gehakt van Brazilië (7-1) en staat in finale

brazDuitsland lijkt zijn favorietenstatus voor het winnen van het WK 2014 te hebben bevestigd. Die Mannschaft had dinsdagavond nog geen half uur nodig om Brazilië op een 0-5 achterstand te zetten. Het werd uiteindelijk 1-7 in Belo Horizonte en dat is de grootste uitslag ooit in de halve finale op een mondiaal eindtoernooi. Duitsland speelt in de finale tegen Oranje of Argentinië.
Duitsland en Brazilië troffen elkaar nog maar één keer op het grootste toneel. Dat was meteen de finale van het WK in 2002, die door doelpunten van Ronaldo met 2-0 werd gewonnen door het elftal van Luiz Felipe Scolari. Diezelfde trainer zag zijn spelers dinsdag echter worden vernederd door Duitsland, dat speelde als een wereldkampioen. Hoewel het gastland redelijk sterk en aanvallend begon, spatte de droom gauw uiteen. Thomas Müller ontsnapte na elf minuten aan zijn bewaker en was trefzeker bij een hoekschop: 0-1.
De Brazilianen kwamen deze vroege achterstand niet meer te boven en verloren, wellicht mede door de afwezigheid van Neymar en Thiago Silva, de grip op de wedstrijd. Miroslav Klose verdubbelde na een kwart wedstrijd de marge en maakte zijn zestiende WK-doelpunt ooit, waardoor hij topscorer aller tijden is van het mondiale toernooi. Duitsland sneed als een mes door de verdediging van Brazilië en Klose maakte er in twee instanties 0-2 van voor het team van Joachim Löw.
De geelhemden lagen op apegapen en werden helemaal tureluurs getikt. Toni Kroos ramde twee minuten na de tweede treffer de 0-3 achter de arme Júlio César en maakte er na 26 minuten, na een combinatie met Sami Khedira, zelfs 0-4 van. De ruststand werd bepaald door Khedira, die de trekker overhaalde na een pass van Mesut Özil. Er vloeiden tranen in Estádio Mineirão en enkele fans verlieten in de rust al het stadion. Duitsland speelde in de tweede helft met de handrem erop en hierdoor moest Manuel Neuer zelfs in actie komen; hij redde op schoten van Oscar en Paulinho.
De Brazilianen mochten de bal van de tegenstander laten gaan en na ruim twintig minuten voor tijd strooide André Schürrle met de 0-6 extra zout in de Braziliaanse wonden. De invaller schoot op aangeven van Müller raak en bepaalde tien minuten voor tijd de stand op 0-7. Duitsland speelde het duel vervolgens simpel uit, hoewel het nog wel een tegentreffer van Oscar incasseerde, en gaat op jacht naar de vierde wereldtitel in de historie. Brazilië leed zijn grootste WK-nederlaag sinds de 0-3 tegen Frankrijk in 1998.

error: Kopiëren mag niet!