Surinaamse worstelaars naar Panamkampioenschappen in Mexico

De Surinaamse delegatie die maandag vertrokken is naar Mexico City. Vlnr. Widesh Ramcharan, Abdoelrehiem Mohamed, Adarsh Kewal en Michel Nathoe (foto: SWF)
De Surinaamse delegatie die maandag vertrokken is naar Mexico City. Vlnr. Widesh Ramcharan, Abdoelrehiem Mohamed, Adarsh Kewal en Michel Nathoe (foto: SWF)
Een delegatie van de Surinaamse Worstelfederatie (SWF) is maandagochtend vertrokken richting Mexico City, om deel te nemen aan de Panam Senioren Worstelkampioenschappen 2014. Na een vermoeiende reis via Trinidad & Tobago en Panama is de delegatie aangekomen in Mexico. In de delegatie zitten de worstelaars Adarsh Kewal van WV Meerzorg, Widesh Ramcharan van WV Hind-Keserie en Abdoelrehiem Mohamed van WV Jai Hind. Als coach is meegereisd Michel Nathoe. Deze Panam worstelkampioenschappen worden gehouden tussen 15 en 17 juli aanstaande. Het is tevens een kwalificatietoernooi voor de Panam Games 2015.
Van 8 tot en met 13 juli zal de Surinaamse delegatie meedoen met het “I Panam Olympic Festival”, die door de Panamerican Sportorganization (Paso) is georganiseerd. Dit festival is in het leven geroepen om de sporters uit de America’s voor te bereiden op grote opkomende toernooien, zoals de Panam Games 2015 in Toronto en de Olympische Spelen 2016 in Rio. De Surinaamse worstelaars en coach zullen van 8 tot en met 13 juli meedoen aan een trainingsstage die in het Mexico Olympic Centre gehouden zal worden.
Volgens SWF-voorzitter Ravin Changoer heeft zijn bestuur zijn uiterste best gedaan om de delegatie naar Mexico te krijgen. ‘Wij van de SWF streven evenals het Surinaams Olympisch Comite (SOC) om Surinaamse sporters te krijgen op de Olympische Spelen en andere grote toernooien. Van het SOC is ook heel veel ondersteuning gekregen bij de totstandkoming van de afvaardiging. Paso, die voor de tickets, verblijf en voeding betaald, had namelijk ook als eis gesteld dat alle zaken via het SOC geregeld moesten worden’, geeft Changoer aan. De voorzitter hoopt dat de worstelaars hun uiterste best doen om topprestaties te boeken en zich te kwalificeren voor de Panam Games.
De SWF had voor de worstelaars centrale trainingen gehouden met een heel strak programma. ‘Het ligt in de bedoeling dat de ervaring die de worstelaars in Mexico opdoen, die ook delen met de medeworstelaars in Suriname. We willen veel profijt trekken uit deze afvaardiging’, geeft Changoer aan. De voorzitter reist zondag ook af naar Mexico City om zich bij de delegatie te voegen. Hij zal ook meedoen aan het congres van de CPLA, de overkoepelende worstelfederatie van de America’s. Dit congres wordt op 14 juli gehouden.

error: Kopiëren mag niet!