Blitzkrieg!

FrontfotoTranen en nogmaals tranen in Suriname en Brazilië. Favoriet van velen ligt eruit. Het leek wel een Blitzkrieg! De snelle manier waarop Duitsland binnen een half uur 5-0 voor stond tegen Brazilië. Blitzkrieg (bliksemoorlog) waren de snelle en verrassende aanvallen van Adolf Hitler, die hij op zijn vijanden uitvoerde tijdens het Tweede Wereldoorlog. Zo vernederden ook de mannen van bondscoach Joachim Löw de pupillen van Big Phil Scolari. Duitsland lijkt zijn favorietenstatus voor het winnen van het WK 2014 te hebben bevestigd. Die Mannschaft had dinsdag nog geen half uur nodig om Brazilië op een 0-5 achterstand te zetten. Het werd uiteindelijk 1-7 in Belo Horizonte en dat is de grootste uitslag ooit in de halve finale op een mondiaal eindtoernooi. Thomas Muller, Miroslav Klose, Toni Kroos (2x), Sammi Khedira en Andre Schurrle (2x) scoorden voor de Duitsers. Oscar redde in blessuretijd de eer voor Brazilië. Of toch niet. Duitsland speelt in de finale tegen Oranje of Argentinië. Brazilië leed zijn grootste WK-nederlaag sinds de 0-3 tegen Frankrijk in 1998. (foto: Kevin Ngadimin)

error: Kopiëren mag niet!