Nut Saronbrug niet zozeer kwestie van verbetering verkeerssituatie

De brug te Saron moet een vaste verbinding maken tussen Saron en de Indira Gandhiweg. Het ligt in de bedoeling dat de brug een verlichting brengt in de wijze waarop het verkeer tussen Noord en Zuid verwerkt zal worden. De brug zal voornamelijk moeten zorgen voor het ontsluiten van het verkeer over de Coesewijnestraat en de Van ’t Hogerhuysstraat.
Dhr. Wip, hoofd van de afdeling Verkeer van het ministerie van Openbare Werken, geeft in een gesprek met Dagblad Suriname aan dat zijn afdeling in samenspraak met de politie druk bezig is om de te verwachten verkeerssituatie, welke de brug te Saron teweeg zal brengen, te bestuderen.
Weggebruikers meer alternatieven bieden
De brug over de Saron is van noodzakelijk belang in geval van calamiteiten. De bestaande bruggen zijn kwetsbaar en in geval er iets op een brug misgaat, komt het verkeer vast te zitten. In dit geval is het goed als de weggebruikers meerdere alternatieven hebben. De verbetering in de verkeerssituatie zit meer in de spreiding van het verkeer op basis van bestemming, zegt Wip. Doordat mensen meer keuzes hebben, zullen de bruggen minder belast worden en ook de spanning op de wegen als men eenmaal de brug gepasseerd is, zal afnemen.
Wip zegt er zich van bewust te zijn dat geen enkele maatregel gelijk rendement zal hebben, maar dat het nut van, met name deze brug, gauw genoeg zal blijken.
Het voorwerk is reeds gedaan en eventuele knelpunten worden bekeken. Wanneer het zover is, zal het circulatieplan aan het publiek worden gepresenteerd. Er wordt momenteel gekeken naar hoe het verkeer zich zal verplaatsen. Wip zegt dat de filevorming onvermijdelijk is, maar geeft aan dat getracht wordt om op basis van de bestaande infrastructuur het verkeer zodanig te regelen dat dit tot het minimum wordt beperkt. Hij geeft echter ook aan dat er pas een exact beeld van de verkeerssituatie zal zijn als de brug daadwerkelijk in gebruik zal worden genomen. ‘Als zich dan andere knelpunten presenteren, zullen die zo goed mogelijk worden aangepakt’, besluit hij.

error: Kopiëren mag niet!