18 jaar voor wrede moord Ramnarain Rampersad

De verdachte Lachmipersad Moelchand mag van kantonrechter Sieglien Wijnhard achttien jaar de bak in. Hij heeft het slachtoffer Ramnarain Rampersad op 5 augustus 2012, in zijn woning te Weg naar Zee, van het leven beroofd. Het lichaam van het slachtoffer werd besmeurd met bloed in zijn woning aangetroffen en vertoonde in totaal vijf steekverwondingen. Daarnaast was zijn hoofd met een laken bedekt en waren de muren en de betonnen vloer volledig met bloed besmeurd. Moelchand zou het strafbaar feit tezamen en in vereniging met zijn comparant Amietkoemar Sahebdien hebben gepleegd. Sahebdien werd wegens gebrek aan bewijs vrijgesproken.
Een mobiele telefoon met de simkaart van het slachtoffer heeft geleid tot aanhouding van de roofmoordverdachten. Het toestel werd gevonden bij Moelchand. Hij beweerde dat hij het toestel van Sahebdien had gekregen als betaling voor het schoonmaken van vis. Sahebdien zou het toestel terugnemen als hij de verschuldigde SRD 75 terug zou hebben betaald. Moelchand bleef ontkennen. Het Openbaar Ministerie had enkele bloedtesten laten uitvoeren in het buitenland. Uit het medische onderzoek is gebleken dat het bloed dat op het mes aangetroffen was, mensenbloed is. Eerder had Moelchand op de zitting aangegeven dat het om bloed van vissen ging, omdat hij vis voor Sahebdien schoongemaakt had.
De twee verdachten kennen elkaar goed, omdat zij eerder samen in de gevangenis zaten voor een ernstig strafbaar feit. Moelchand was net een maand in vrijheid gesteld, toen hij weer opgepakt werd. Hij had 10 jaar gevangenisstraf uitgezeten voor de moord op Frits Ganpat in 1999. Op de vorige zitting vertoonde Moelchand geestesstoornissen. “Meester, ik wil u wijzen en vertellen waar 40 lijken begraven liggen. Ik ben opdrachtgever en ik ben machthebbende van het land. Kijk wat er nu met mijn mensen gebeurt. A-Team heeft ze allemaal begraven en er zijn enkele terroristen in Suriname nu bezig”, aldus Moelchand. Volgens de magistraat heeft Moelchand het slachtoffer op wrede wijze om het leven gebracht, terwijl hij weerloos op zijn bed lag. Zij vonniste conform de eis van het OM.
FR

error: Kopiëren mag niet!