Rachied Doekhie: ‘Zit te duimen dat Holland eruit wordt gewipt’

IFHet Wereldkampioenschap voetbal is reeds geruime tijd gaande. Ook politici maken tijd vrij om hiernaar te kijken, ondanks een druk schema. Ook zij hebben hun favoriete landen voor wie ze duimen dat die kampioen worden. Maar er zijn ook landen die zij graag uitgeschakeld willen zien. Het NDP-assembleelid Rachied Doekhie steekt zijn kanttekeningen over de ploeg van Holland beslist niet onder stoelen en banken. Volgens Doekhie heeft hij het WK al gewonnen wanneer Nederland wordt uitgeschakeld. Hij hoopt van harte dat één van de Zuid-Amerikaanse landen de WK-kampioen wordt. Zijn hart gaat uit naar Brazilië en Argentinië. ‘Mijn verstand, mijn gevoelens en mijn sportmanschap zeggen mij dat één van de landen van Zuid-Amerika kampioen moet worden.’
Volgens de politicus, die ook sportleraar is geweest, is Nederland ‘overall een slechte ploeg’. Doekhie was ook aanwezig bij de opening van het WK in Sao Paulo. Ook heeft hij de wedstrijd Nederland tegen Spanje live meegemaakt. ‘Nederland speelt op basis van geluk. Ze worden ook geholpen door de scheidsrechter.’ Doekhie waagt zich ook het volgende te uiten: ‘Elk ander land, maar vooral een Zuid-Amerikaans land, mag kampioen worden, behalve Holland. Want dan is voetbal fout.’ Frappant is dat binnen de Surinaamse samenleving vele burgers zitten te duimen dat Nederland buiten de boot valt en beslist geen kampioen wordt. Hun voorkeur gaat uit naar Brazilië of Argentinië.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!