Zoon verkeerslachtoffer: “Met die scan kon ze nog gered worden”

Bij de familie Kalpoe zijn er nog steeds vraagtekens rondom het overlijden van hun moeder die betrokken was bij een aanrijding. Volgens de zoon die de krant te woord stond, is het te wijten aan zware nalatigheid van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) dat zijn moeder niet meer in hun midden is. De zoon wist aan de krant te vertellen dat zijn moeder, nadat zij naar de Spoedeisende Hulp (SEH) van AZP werd afgevoerd en daar was opgenomen, constant klaagde over buikpijn en graag een scan wilde. ‘Zij heeft zelf om een scan gevraagd en dat werd haar geweigerd, mijn moeder kreeg alleen pijnstillers. De scan kon gemaakt worden, want mijn moeder was verzekerd bij het Staatsziekenfonds en heeft een extra verzekering van 1.200 euro per jaar, dus de scan was mogelijk’, aldus de zoon. De 70-jarige Sewpatie Kalpoe-Bahadoersing die op vrijdag 27 juni betrokken raakte bij een verkeersongeval, kwam op zaterdag 28 juni te overlijden vermoedelijk ten gevolge van de letsels die zij had opgelopen.
Volgens de zoon is er iets goed mis gegaan en vraagt hij zich af waarom zijn moeder niet serieus werd genomen. Hij kon de naam van de behandelende arts niet opgeven. De zoon geeft verder aan het heel erg en triest te vinden dat mensen niet adequaat worden behandeld en zo goedkoop aan de dood worden overgelaten. De zoon was ook niet te spreken over de onfatsoenlijke behandeling die hij heeft ondervonden en neemt dat het ziekenhuis heel erg kwalijk. Volgens de zoon zijn de sectieresultaten niet aan hun bekend gemaakt en de familie wil graag weten wat de doodsoorzaak is geweest. De zoon gaf aan te zullen blijven vechten om te weten te komen wat de ware toedracht is geweest achter het overlijden van zijn moeder.
De overledene laat 6 zonen, 2 dochters en 14 kleinkinderen achter. Zij wordt morgen, donderdag 3 juli, gecremeerd.

error: Kopiëren mag niet!