Meer getuigen in strafzaak chef Technische Dienst KPS

Kantonrechter Dinesh Sewrattan heeft gisteren meer getuigen gehoord in de strafzaak waarbij de voormalige chef van de Technische Dienst (TD) van het Korps Politie Suriname (KPS), Eduard D., terecht staat voor diefstal onder verzwarende omstandigheden en het aanrichten van vernielingen aan goederen van het KPS. De getuige L.I. gaf aan dat hij in opdracht van zijn chef Eduard drie startermotoren van Nissan Pick-ups moest losmaken. Twee van deze onderdelen moest hij op een oude ijskast op de werkplaats plaatsen, terwijl één van ze in een ander voertuig geplaatst moest worden. Ook heeft hij duidelijk gezien hoe vreemde voertuigen op de werkplaats kwamen en enveloppen aan de verdachte overhandigden. Omdat L.I. niet mee wilde doen met de diefstal, werd hij door de verdachte bemoeilijkt om zijn werkzaamheden uit te voeren. Volgens de getuige heeft de gehele korpsleiding nooit gehoor gegeven aan de gerapporteerde misstanden op de werkvloer, terwijl het publieksgeheim was dat onderdelen bij de TD werden ontvreemd. De getuige B.A., die magazijnbeheerder is bij de Technische Dienst, gaf aan niets vreemds op de werkplek gezien te hebben. B.A. is de enige getuige die aangeeft niets vreemds op de werkvloer gezien te hebben. De verdachte, die voorlopig op vrije voeten is, zou onder meer startermotoren, dynamo’s en gereedschappen van de TD hebben weggenomen. In deze zaak heeft de magistraat al een aantal getuigen gehoord.
Andere getuigen hebben eerder verklaard dat de werksituatie bij de Technische Dienst chaotisch en onoverzichtelijk is. Bovendien is er geen beveiliging na werktijd en in het weekend, waardoor onderdelen van voertuigen gemakkelijk uit de garage worden ontvreemd. Alleen Eduard, als chef, zou na werktijd toegang hebben gehad tot de werkplaats. Ook zouden de getuigen bij een veiling van voertuigen, de opdracht van Eduard hebben gehad om de motorkap van de voertuigen gesloten te houden. Wanneer gekochte voertuigen opgehaald werden, ontdekten de nieuwe eigenaren dat onderdelen die vooraf wel aanwezig waren, niet meer in het voertuig waren. Ook zouden onderdelen van voertuigen ‘geleend’ worden om in andere voertuigen te plaatsen. Volgens de getuigen is de overheid zelf debet aan de ontstane situatie. Zo zou zij niet op tijd onderdelen voor defecte voertuigen willen kopen en zou iedereen in nieuwe voertuigen willen rond rijden. De zaak kwam aan het licht toen auto’s van het politiekorps geveild zouden worden. Op 16 juli wordt deze zaak verder behandeld.
FR

error: Kopiëren mag niet!