Brunswijk, de leider bij uitstek

Hoe je Brunswijk ook mag kwalificeren, je kunt er niet om heen dat hij de leider bij uitstek is van het Surinaamse volk. Wat zijn afkomst en opleiding ook geweest mag zijn, hij heeft zich door scholing ingezet om een intellectuele leider te mogen zijn. Hij was wijs genoeg om in te zien dat alleen door een gedegen opleiding je kunt voldoen aan de eisen die gesteld worden aan goed leiderschap. En hij koos voor bedrijfseconomie wat op zich een zware studie is. Met zijn keuze heeft hij ook bewust laten blijken dat hij weet wat hij nodig zal hebben als oprechte leider. In die studie zitten management en economie. Twee essentiële vakken om het land te besturen en vooruit te helpen. Als leider moet je het land managen en als econoom moet je ervoor zorgen dat er inkomsten gegenereerd worden voor het land. Dat is een heel goede keuze geweest. Hij is geen politiek gaan studeren, want wat leer je daar? Blijkbaar alleen hoe van oudsher de staatsinrichting is ontwikkeld en hoeveel mogelijke soorten van overheden er kunnen zijn. Maar ze leren je niet hoe op een eerlijke en billijke manier je een land moet besturen. En je merkt het; overal heerst er crisis in de welvaartslanden waar vele politicologen regeren. Brunswijk heeft een ieder de weg gewezen van hoe het hoort. Dat is het. Het is zeldzaam dat een partijleider naar de schoolbanken terugkeert om zich te bekwamen om het land op zijn best te kunnen dienen. Hij is de ware held en leider om het land vooruit te helpen. Als iemand zo in zichzelf investeert, moet hij een goed hart hebben en aan het welzijn van het volk denken. Hij zal zich zeker van zijn taken kwijten als een goede president. Hij kan ervoor zorgen dat het land uit de misère kan geraken en dat corruptie en zelfzucht uitgebannen worden. Hij heeft nu bewezen dat hij onbaatzuchtig bezig is. Anders, waarom zoveel tijd en energie steken in een opleiding? Hij heeft al genoeg bereikt om een rustig leven te kunnen hebben zonder financiële zorgen. En dat hij op zo’n leeftijd nog zo’n zware opleiding gaat doen, vraagt om diep respect. Hij geeft het goede voorbeeld en naar mijn mening verdient hij het ook om door het volk tot president gekozen te worden. Het zal een groot verlies zijn voor Suriname om zo iemand als Brunswijk te verliezen; de man die ooit het land heeft bevrijd van ondemocratisch bestuur. Het is een bekend feit dat wij het voor het overgrote deel aan hem te danken hebben dat Suriname en het Surinaamse volk weer ‘in democratie’ mogen leven. De Revo-periode had immers het leven van vele burgers al veranderd in een hel. Die credit moet Brunswijk tenminste krijgen. Hij heeft gevochten in het belang van het volk met inzet van gevaar voor eigen leven. Want, eerlijk is eerlijk, evengoed kon hij nu dood zijn. Hij is in mijn ogen in de ware zin een echte martelaar. Dat hij nog voor ons gespaard is gebleven is een wonder en ik denk dat het is omdat hij bestemd is om president te worden van Suriname. Welke leider zou ooit gedurfd hebben om de wapens op te pakken om het land te beschermen? De meeste voortrekkers zijn op het juiste moment uit het land weggevlucht en zitten tot heden met hun kroost veilig en wel in het buitenland. Brunswijk is de ware patriot. Hij heeft door het volk te bevrijden, en door een studie te gaan volgen volop getoond de potentie in zich te hebben om uit te groeien tot de beste president voor Suriname. Hij verdient het en geen ander.
S. Ramlal

error: Kopiëren mag niet!