Politieman boekje te buiten

Een teleurgestelde Helmond Proeve zegt benadeeld te zijn door de werkwijze van een politieagent. Op donderdag 19 juni vond de ontruiming van een woning plaats aan de Morisipalmstraat te Mottonshoop. De politie was ook aanwezig om assistentie aan de deurwaarder te verlenen. Volgens Proeve besloot een 12-jarige buurjongen, die hij als zijn eigen zoon behandelt, met een smartphone van Proeve de ontruiming te gaan filmen. Echter werd de jongen op een gegeven moment door een zekere politieagent I. gesommeerd om de videobeelden terstond van het toestel te verwijderen. De buurjongen rende terug naar Proeve. “Papa, papa kijk je telefoon hier”, zei de jongen aan Proeve. Op een gegeven moment kwam agent I. arrogant naar Proeve toelopen. Hij sommeerde Proeve om de beelden van het toestel te verwijderen. Proeve vroeg de agent om het wetsartikel op te noemen waar het staat aangegeven dat een persoon niet op de openbare weg mag filmen. Bovendien waren andere omstanders ook bezig te filmen. De wetsdienaar raakte op den duur zo geïrriteerd dat hij het toestel uit de handen van Proeve afpakte en alle bestanden uit het toestel uitwiste. Door de handelingen van de agent heeft Proeve ernstig veel schade geleden. Wat Proeve erg vindt, is dat hij zwaar benadeeld is doordat de politieagent foto`s van zijn overleden moeder heeft weggewist. Ook belangrijke files van zijn werk is hij nu kwijt.
Proeve heeft intussen al aangifte tegen de betreffende agent gedaan ter zake vernieling en zegt niet te rusten totdat het recht zegeviert. Van de verbalisant die de aangifte opnam, kreeg hij te horen dat de politie niet de bevoegdheid heeft om zonder toestemming in een derde zijn mobiele telefoon te gaan. Helaas blijven de maatregelen tegen de agent weg. Intussen heeft Proeve ook een advocaat in de arm genomen om gerechtelijke stappen tegen de politieagent te ondernemen.
FR

error: Kopiëren mag niet!