Ultimatum VKS tot volgende week donderdag

Uiterlijk donderdag 3 juli zal de Stichting Toezicht Keuringen Motorrijtuigen (STKM) een werkbaar antwoord moeten geven over het ontstane probleem in de keuringssector. De Vereniging van Keuringsinstanties in Suriname (VKS) heeft afgelopen donderdag officieel een brief bij STKM gedeponeerd met bezwaren met betrekking tot de bepalingen over autokeuringen en het gestelde ultimatum. ‘We willen verandering van de bepaling dat wij maar 3 auto’s per uur mogen keuren. Dit belet ons als ondernemers om uit te breiden, terwijl wij alle noodzakelijke dingen en menskracht in huis hebben om ons werk goed te doen’, zegt VKS-voorzitter Anil Nankoesing. Hij zegt dat zijn bedrijf alleen al 2 remtestbanken, 3 bruggen en 2 keurmeesters heeft. Hierdoor is zijn onderneming in staat 2 wagens tegelijk te keuren.
Landelijk zijn er 45 keuringstations. Het is de VKS opgevallen dat aan een handjevol stations ruimte wordt geboden om per uur 4 tot 6 auto’s wel te keuren. De ondernemers zeggen het bizar te vinden dat de STKM het volk oproept om goed op te letten of de keuring van hun motorrijtuig correct wordt gedaan. ‘Maar dat is onze verantwoordelijkheid en de STKM dient beter te controleren of elke auto die wordt afgemeld na keuring goed is gedaan. Zij moet niet haar verantwoordelijkheid laten voor mensen die niets begrijpen van autokeuring’, zegt Nankoesing. De VKS stelt zich op het standpunt dat de STKM juridisch zwak staat, want zij heeft zaken onvoldoende aangepakt in de sector de afgelopen 4 jaren.’

error: Kopiëren mag niet!