Vader van drie kinderen: ‘Mijn vrouw sloeg de lippen van mijn dochter kapot’

‘Papa, mama heeft mij geslagen,’ moest S.D vader van drie kinderen telkens aan horen. Dit werd hem te veel. Praten tot zijn vrouw hielp niet meer. Uiteindelijk schakelde hij het bureau Familie Rechterlijke Zaken in. Zijn vrouw, de dertigjare S.D.K verklaarde eerder dat zij mishandeld werd door haar man. En dat hij van plan is te scheiden. Deze informatie is bezijdens de waarheid, vertelt de vader. Praten met haar om haar kinderen niet aft e ransdelen, hielp niet. Dit heeft ertoe geleid dat hij het bureau Familie Rechterlijke Zaken heeft ingeschakeld. ‘Dan is ze boos weggelopen van huis en zegt ze dat ik haar heb weggejaagd.’
De vrouw presteerde het om de kinderen vlak in het bijzijn van de vader te slaan. ‘Ze had een vervelende gewoonte om de kinderen voor elk klein dingetje te slaan.’ Het betreft twee zonen van respectievelijk vier en anderhalf jaar oud en een dochter van drie. ‘Ze hield de handen en voeten van de jongen van anderhalf jaar en gooide hem op het bed wanneer hij niet wilde slapen.’ En wanneer ze bezig was met het kammen van het haar van het driejarig meisje en ze bewoog even haar hoofd, gaf ze het meisje een ferme klap. Een keer was het zo erg dat ze een barstwond had overgehouden aan haar lip. Zelfs de peuterschool waar het meisje ingeschreven zat, zag de barstwond en vroeg de vader of het kind wel gaat kunnen eten. Volgens de vader heeft hij zijn vrouw altijd erop gewezen dat hij de kinderen niet moet slaan. ‘Dat hield niet, toen ben in uiteindelijk naar bureau Familie Rechterlijke Zaken gegaan.’
Thans blijft de oudste zoon van 4 jaar met de vader. ‘Ook al ben ik vader, ik ga zelf voor mijn kinderen kunnen zorgen.’ Hij maakt zich ernstige zorgen om de twee kinderen die samen met de moeder wonen, thans op Meerzorg. Zij blijft met haar moeder die een vonnis op haar naam heeft staan wegens mensenhandel. ‘Ze hielp mee om jonge meisjes uit Guyana te halen en deze te exploiteren.’ De vader maakt zich ernstige zorgen om dit milieu waar de twee jongste kinderen van hem verblijven samen met de moeder. Het huis waarin ze verblijven is verdeeld in verschillende kamers die verhuurd worden. Deze kamers hebben een deur die buiten op het erf uitkomt. Bad en toilet zijn op het erf. Dergelijke woonomgeving vindt hij beslist niet geschikt voor zijn kinderen.
De vader beweert dat indien hij de veroorzaker van al de ellende was, zoals eerder voor de vrouw is beweerd, hij zich dan niet eens druk om de kinderen zou maken. ‘Dan zou ik niet vechten voor mijn kinderen maar allang blij zijn dat de vrouw en kinderen uit huis zijn. Maar ik ben niet zo, ik wil mijn kinderen bij mij houden.’ Ook beweerde de vrouw dat de man haar ook seksueel misbruikt zou hebben. ‘Dat is niet waar, als ze niet wilde kon ik het gewoon buiten gaan doen,’ beweert de man die nog geen 35 jaar oud is en thans bezig is met de oprichting van zijn onderneming.
Dagblad Suriname sprak ook met een tante van hem. De vrouw heeft het zelfs gepresteerd om haar die boven de 50 jaar oud is, te klappen in haar gezicht tijdens een woordenwisseling. ‘Dan is ze aangifte tegen mij gaan doen bij de politie van Nieuwe Grond.’ Eerdere beweringen dat ze aangifte wegens mishandeling deed en deze heeft ingetrokken, blijken niet op waarheid te berusten.
De tante vertelt dat de vrouw in eerste instantie beweerde dat zij gepest werd door haar schoonfamilie. Toen besloot de man om ergens anders met haar te wonen. Blijkt dat ze daar ook problemen had en de kinderen ook sloeg. ‘Want toen ze bij haar schoonfamilie bleef, zei ze dat ze de kinderen sloeg uit frustratie.’ Volgens de tante is middels de verhuizig duidelijk gebleken dat de vrouw zelf een probleemgeval is. ‘Ik vind het heel jammer voor die arme jongen. Hij heeft zijn vrouw nooit een klap gegeven. Hij is juist te rustig, daarom moet hij al de dingen aanhoren die niet op waarheid berusten.’

Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!