RO-minister condoleert gemeenschap met verlies Aboikoni

Belfon Aboikoni, granman van de stam der Saramaccaners, ‘go doomi’. Volgens traditie is de granman gaan slapen, rusten. De minister van Regionale Ontwikkeling (RO), Stanley Betterson, gaf in een informatief programma van het ministerie aan, dat de grootopperhoofd op een niet verwacht moment is gaan rusten. Zijn ministerie zal nagaan op welke manier het hulp kan verlenen voor de begrafenis.
Volgens de minister moet er een delegatie uit het dorp (de familie), de regering officieel berichten over het heengaan van de granman voordat het ministerie kan overgaan tot het treffen van verdere maatregelen en voorbereidingen. Hij gaf verder aan dat dit een moeilijke periode is voor de Saramaccaanse gemeenschap en dat zijn ministerie alle moeite zal maken dat alles goed verloopt.
Belfon Aboikoni die reeds enige tijd een zwakke gezondheid had, is afgelopen dinsdag op 74-jarige leeftijd overleden. Het ministerie van RO condoleert de totale gemeenschap met dit verlies.

error: Kopiëren mag niet!