NDP lokt VHP’ers met stuk terrein

VHP’ers uit Kwatta die de VHP jaren hebben gediend, zullen in ruil voor een stuk terrein overstappen naar de NDP. Dit zal komende vrijdag een feit worden. Bij de opening van een informatiecentrum in het resort Kwatta, zal een groot aantal VHP’ers die voornamelijk uit landbouwers bestaat, zijn intrede doen tot de NDP. Dagblad Suriname sprak met het NDP-assembleelid Amzad Abdoel. Hoeveel VHP’ers exact zullen overstappen tot de NDP, weet Abdoel nog niet. ‘Maar het gaat om een behoorlijk grote groep.’
Informatie heeft Dagblad Suriname bereikt dat aan de landbouwers ook een stuk terrein is gegeven te Phedra. Dit wordt beaamd door Abdoel. De Investment Development Coorporation Suriname (IDCS) is belast met de coördinatie. ‘Het is niet zo dat elke landbouwer in de wilde weg een stuk perceel toegewezen krijgt.’ Volgens de volksvertegenwoordiger wordt er een procedure ingezet en is het toekennen van een stuk areaal gebonden aan afspraken. ‘Het is niet zo dat het een wild west situatie is. Alles is gebonden aan afspraken.’
Volgens Abdoel zijn de vele ontwikkelingen die de NDP heeft teweeg gebracht in Kwatta, ook de leidraad geweest om te kiezen voor de paarse partij. ‘We hebben zorg gedragen voor ontwatering in gebieden die jaren in de steek werden gelaten.’ Ook beschikt het ressort Kwatta thans over een Imeao-school en wordt er een muloschool gebouwd. De NDP is ook voornemens om een sporthal te bouwen voor de bewoners.
Verder wordt beweerd dat het informatiecentrum van de NDP dat vrijdag symbolisch in gebruik wordt genomen, de VHP toebehoorde. ‘Als het eigendom van de VHP zou zijn, zou het toch niet bij ons terechtkomen’, zegt Abdoel laconiek.
Volgens een VHP-bron zou het best mogelijk zijn dat het informatiecentrum dat vrijdag door de NDP in gebruik wordt genomen, bij de afgelopen verkiezingen door de VHP werd gebruikt. Het betreft meestal panden die gehuurd worden. ‘Het is best mogelijk. Bij de afgelopen verkiezingen heeft de eigenaar het aan de VHP verhuurd en voor de komende verkiezingen wordt het aan de NDP verhuurd.’
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!