Vijf jaar voor ontvoering en beroving medewerker Iamgold

De verdachten, Armand Rench en Patrick Jeroe, mogen elk vijf jaar de bak in. Kantonrechter Danielle Karamatali kwam gisteren tot het wettig en overtuigend bewijs dat de twee verdachten op 14 december 2013 een medewerker van Iamgold hebben ontvoerd en vervolgens van zijn dienstvoertuig hebben beroofd. Het strafbaar hebben zij tezamen en in vereniging met een zekere Humbert gepleegd, die tot nu toe voortvluchtig is. Volgens de verdachte Patrick hadden Armand en Humbert hem op die bewuste avond opgebeld voor een ontmoeting. Hij werd door Humbert opgehaald en ging samen met hem om Armand op te halen.
Toen zij bij de poort van Iamgold waren, stapten Armand en Humbert uit het voertuig en grepen het slachtoffer van achteren. Het slachtoffer werd op de achterbank van de Toyota Hilux van Iamgold geplaatst. Zijn armen werden met plakband vastgebonden en zijn trui werd over zijn voorhoofd getrokken. Armand nam plaats achter het stuur en moest samen met het slachtoffer en comparanten wegrijden. Onderweg moest hij in een zijstraat stoppen en Humbert en het slachtoffer daar achterlaten. Armand en Patrick reden weg richting de stad en lieten het voertuig later onbeheerd achter in de buurt van de Highway.
Armand ontkende ook iets af te weten van de beroving. Hij gaf aan door Patrick gevraagd te zijn om een voertuig te besturen. Meer wist hij niet. Volgens openbare aanklager Shanta Mahadew heeft de verdachte Patrick vanaf het begin teveel tegenstrijdige verklaringen afgelegd. Zo had hij eerder aangegeven dat hij een huis met een garage had gehuurd om het gestolen voertuig erin te plaatsen. Ook zou de opdracht van de beroving van de verhuurder zijn gekomen. ‘Het plan was heel goed opgezet en is ook volgens de planning uitgevoerd’, benadrukte Mahadew. De magistraat ging niet mee met het verzoek van de raadslieden om de straf te verminderen. Zij vonniste conform de eis van het Openbaar Ministerie.
FR

error: Kopiëren mag niet!