Imeao 1 tevreden met slagingspercentage

Imeao 1 tevreden met slagingspercentageOp het Imeao 1 is er een lichte stijging van het slagingspercentage vergeleken met het vorig jaar. Van de 173 examenkandidaten hebben 120 studenten direct de eindstreep behaald, wat komt een percentage van 69.3%. Vorig jaar was het percentage op 62.8%. Na het her- en inhaaltentamen kan het percentage op 87% komen met de richting Toerisme erbij.
Jane Simons, directeur van het Imeao 1, is blij met het behaalde resultaat op haar school. ‘We hebben slechtere resultaten gekend, waar maar 30% of 40% direct de eindstreep haalden’, zegt Simons. De school heeft eerder dit jaar ook 2 motivatiemomenten gehad om betere resultaten te halen. Het vak Algemene Economie is net als voorgaande jaren nog steeds het grootste struikelblok voor de studenten. Dat is ook het vak waarin ze het slechtst hebben gewerkt. ‘We hebben zoveel gedaan als school, samen met de inspectie en ook samen met andere Imeao-scholen, maar toch blijven de studenten slecht werken voor het vak’, deelt de directeur mee.
Van de 173 studenten zijn 24 afgewezen, hebben 18 inhaaltentamen en 11 studenten herexamen. Van de richting Toerisme is 67% geslaagd. Deze uitslag was eerder dit jaar. Het Imeao is verdeeld over 4 richtingen, waarvan de AE-richting de meeste geslaagden heeft opgeleverd.
De vriendinnen Sefienne, Naomi en Iwanda, allemaal van de AE-richting, hebben samen de eindstreep behaald. Sefienne vertelt met tranen in haar ogen hoe groot de spanning was. ‘Bij de eerste toets had ik wel goed gewerkt, maar bij de tweede niet, dus was het een beetje twijfelachtig.’ Sefienne kiest ervoor enkele jaren te gaan werken om haar verdere studie te betalen. Naomi gaat zich inschrijven op het schakeljaar van Adek en Iwanda wil Nederlands doen op het IOL.

error: Kopiëren mag niet!