Criminelen gebruiken peperspray bij beroving

Zondagochtend heeft een beroving plaatsgevonden aan de Welgedacht B-weg. Een 48-jarige Chinese man is slachtoffer geworden van een gewapende roofoverval. Hij is beroofd van zijn voertuig, een wit gelakte Noah busje. Uit het politioneel onderzoek blijkt dat het slachtoffer met de winkelier op de hoek van de Indira Gandhiweg en de Welgedacht B-weg een afspraak had. Hij is omstreeks 07.30 uur naar het adres gereden. Op een gegeven moment stapte de aangever uit zijn voertuig toen hij van achteren werd aangevallen. De criminelen hebben bij die gelegenheid peperspray in het gelaat van de Chinees gespoten, waardoor hij kon zich niet meer kon verzeten. Toen het slachtoffer opkeek, zag hij een tweede man gewapend met een vuistvuurwapen. De mannen namen plaats in de auto van de Chinees en reden richting Magentakanaalweg. De politie van De Nieuwe Grond die hierover gewaarschuwd werd, rukte naar de plaats van het delict uit en zette een zoekactie op touw. De buitgemaakt auto van de benadeelde is onbeheerd aangetroffen voor de brug van de Welgedacht B-weg en de Magentakanaalweg. Onderzoek ter plekke wees uit dat de aangever een zwarte tas met daarin US$ 30.000 in zijn wagen had gelaten. Die tas wordt vermist. Volgens ooggetuigen zijn de criminelen overgestapt in een lichtblauw-paarse Toyota Raum en reden ze richting de Nieuw Weergevondenweg op. De politie is bezig met het onderzoek. Vooralsnog zijn er geen aanhoudingen verricht in deze zaak. De aangever geeft aan dat hij de daders bij weerzien positief zal herkennen, ondanks peperspray was gespoten.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!