Minister Belfort krijgt petitie van Galibi

De minister van Justitie en Politie, Edward Belfort, kreeg tijdens zijn bezoek aan Christiaan- en Langamankondre een petitie aangeboden uit handen van dorpshoofd Ramses Kajoeramari. Afgelopen zaterdag werd een bijeenkomst gehouden met de gemeenschappen van de dorpen. In de aangeboden petitie zijn zeven wensen vervat. Zo vraagt de gemeenschap een optimale veiligheid en een hulppolitiepost in het dorp. Verder is de gemeenschap van mening dat er een verhoogde surveillance van de sterke arm waarneembaar is in het gebied. Goede en duidelijke afspraken met de politie zijn een must. De gemeenschap wil graag voorgelicht worden over drugs, alcohol en wetten. Het dorp is niet gevrijwaard van negatieve ontwikkelingen, waaronder alcoholmisbruik onder de jongeren. In Albina worden aanmeerpalen geplaatst, zonder rekening te houden met andere boten uit de omgeving. Hierdoor ontstaat er onenigheid over de plaatsen van andere boten uit de omliggende dorpen.
Een andere probleem dat aangehaald is in de brief, is de kwestie van de SK-boten. Deze boten meren in het dorp aan, indien ze probleem ondervinden op de zee. Maar in de meeste gevallen, vertrekken ze na een paar dagen. Recentelijk was er een steekpartij tussen twee arbeiders op één van deze boten. Er vloeide bloed op de openbare weg, hetgeen niet bevorderlijk is voor de schooljeugd en het dorp. Bij sommige gevallen werd de politie ingeschakeld om de boten te verwijderen uit het dorp. Een aantal jaren terug was er een vuurwapenregistratie. Een groot aantal dorpelingen had de leges betaald, maar helaas hebben ze tot nu toe geen vergunning kunnen krijgen. Dit alles is vervat in de petitie die aangeboden is aan de minister van Justitie en Politie.

error: Kopiëren mag niet!