AdeKUS-bestuur komt binnen 2 weken met oplossing voor studielimieters

ADEKUS bestuur komt binnen twee weken met oplossing voor studielimietersDe Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS) schrijft geen studenten zomaar af. Dit zegt Khalid Saboerali in gesprek met Dagblad Suriname. Enkele studenten van de Faculteit van Technologische brachten middels een brief onder de aandacht van de krant dat hij inmiddels al 3 jaren op Adek zit, maar nog niet in het bezit is van zijn bachelor-1 certificaat. Hij moet nog 4 vakken halen en een presentatie houden. Omdat hij niet in het bezit is van zijn bachelor-1 certificaat is hij voorgedragen tot afschrijving. Hij is dus ook niet ingeschreven voor het collegejaar 2013-2014 en is officieel ook nog niet afgeschreven. De student wacht samen met andere studielimieters intussen al maanden op een antwoord van het bestuur van de Anton de Kom universiteit van Suriname.
Saboerali geeft als reactie hierop dat het bestuur binnen twee weken met een oplossing komt voor dit probleem. Het bestuur moest volgens hem nog gedetailleerde informatie van de faculteiten ontvangen, waardoor een oplossing zo lang heeft geduurd. De studentenadministratie is volgens hem nog niet zo adequaat geautomatiseerd. Dit zorgt dan voor stagnatie in de informatie over de status van de student. Hij geeft toe dat het lang heeft geduurd, maar dat wil volgens hem niet zeggen dat het bestuur de hele tijd niets heeft gedaan. Het bestuur wil met een oplossing op maat komen. Volgens Saboerali loopt dit tot nu toe wel degelijk goed.
Het limietersbestand hebben zij enorm kunnen reduceren. Van de ongeveer 1500 studenten die zij had aangetroffen, heeft het bestuur het aantal inmiddels terug kunnen brengen naar ongeveer 200. ‘Er komt een dispensatiebesluit en dat wil zeggen dat een groep studenten een kans zal krijgen, terwijl een andere groep wel afgeschreven zal worden’, aldus Saboerali. De universiteit schrijft de student dan af als die teveel kansen heeft gehad. Zo een student heeft volgens Saboerali zelf de problemen gezocht.
FR

error: Kopiëren mag niet!