Tientallen bloeddonoren krijgen versierselen opgespeld

1 Tientallen bloeddonoren opgespeldIn verband met Wereld Bloeddonoren dag werd er door de regering 99 bloeddonoren gedecoreerd. Vier personen die tot 100 maal toe bloed hebben gedoneerd, zijn gedecoreerd tot Commandeur in de Gele Ster, 10 personen zijn onderscheiden als Officier in de Ereorde van de Gele Ster en 85 personen in mogen zich Ridder van de Gele Ster noemen. De president die normaliter de spelden opdeed, was ditmaal verhinderd. De spelden werden opgedaan door de vicepresident, Robert Ameerali, diens echtgenote en enkele andere hoogwaardigheidsbekleders
Voor Navin Bisai, die meer dan 60 keer bloed heeft gedoneerd, is dit een mijlpaal. ‘Het is jaren geleden begonnen toen een familielid mij vroeg bloed aan haar af te staan. Toen moest ik niet kort daarna voor het werk filmen hoe bloeddonors werden gedecoreerd en ik wilde dat ook, en vandaag word ik gedecoreerd’, vertelt Bisai zijn verhaal. De focus voor Wereld Bloeddonorendag van dit jaar is ‘Safe blood for saving mothers’. Dagelijks sterven er wereldwijd ongeveer 800 vrouwen aan complicaties als gevolg van een zwangerschap of bevalling.
In Suriname hebben wij momenteel 7.300 bloeddonoren. En op vrijdag 20 juni viert het Surinaamse Rode Kruis zijn 74ste verjaardag. Dit samenzijn valt dit jaar in de periode van WK-voetbal in Brazilië. Daarom zal ook worden gezorgd voor faciliteiten voor de voetballiefhebbers om de voetbalwedstrijden te kunnen volgen en verder zullen er verschillende gezelschapsspelen zijn, waaraan andere bloeddonoren en hun gasten kunnen deelnemen.

error: Kopiëren mag niet!