Scholen in Nickerie krijgen Bhagavad Gita

IFGisteren heeft de Stichting Suriname een aantal Bhagavad Gita`s geschonken aan elf scholen in Nickerie. De organisatie heeft alle voj- en vos-scholen aangedaan. Volgens de coördinator van de organisatie in Nickerie, Nihal Khimchand, was dit idee al lang. Volgens hem wordt er momenteel alleen op materieel vlak gefocust, terwijl het spirituele wordt verwaarloosd. “De essentie van het leven is eigenlijk de ziel zelf. Wij denken dat wij een lichaam zijn. Maar de volgens de Bhagavad Gita zijn wij niet het lichaam, maar een spirituele ziel die voor eeuwig verbonden is met God”, zei hij. De boeken zijn geheel in het Nederlands en het is voor een ieder bestemd. Khimchand geeft aan dat de Bhagavad Gita een universeel boek is en wetenschappelijk bewezen is. Het is volgens hem wereldwijd erkend en geaccepteerd door wetenschappers. Hij geeft verder aan dat de organisatie op sociaal en spiritueel vlak bezig is en het de bedoeling is dat een ieder gelukkig is. “En we kunnen niet gelukkig worden als wij niet in contact zijn met de bron van geluk, namelijk God. Als dit aspect er niet bij is, kunnen wij nooit gelukkig zijn”, zei hij. Er zijn Surinamers in Nederland die hun hart op de juiste plek hebben die deze schenkingen doen. Per voj- school zijn er elf boeken geschonken, terwijl de vos-scholen elk 23 kregen. Daarnaast is de organisatie bijkans een jaar, eens per maand, bezig met de distributie van voedsel. Verder wordt er wekelijks een lezing gehouden uit de Bhagavad Gita voor belangstellenden. De aanwezigen worden daarna in de gelegenheid gesteld om vragen te stellen.

error: Kopiëren mag niet!