Iamgold vastberaden activiteiten in Suriname te continueren

openingDe opening van de eerste Suriname International Mining Energy & Petroleum Conference and Exhibition (Surimep) is inmiddels een feit. De opening hiervan vond gisteren plaats in het gebouw van de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF). De CEO van Iamgold gaf tijdens zijn toespraak aan dat hij een grote fan is van Suriname. Hij hield de gasten niet alleen voor dat het bedrijf veel investeert in het land, maar hij prees ook de samenwerking met de regering en de lokale mensen. Vol overtuiging hield hij de aanwezigen ook voor dat Iamgold niet van plan is om te vertrekken uit Suriname. Ondanks de vele schommelingen van de goudprijs de afgelopen jaren is het bedrijf vastberaden om zijn activiteiten in Suriname te continueren. Volgens Letwin is het winnen van goud één van de moeilijkste zaken in de goudsector. Hij benadrukte dat men echt risico’s moet nemen in deze business. De investeringen in deze sector gaan vaak tot in de miljarden dollars. Iamgold heeft sinds haar start in 2004 meer dan drie miljoen ounces aan goud geproduceerd. Volgens Letwin is Suriname waarschijnlijk de beste partner dat het bedrijf heeft in de wereld. De officiële opening van deze conferentie, die duurt van 17 tot en met 19 juni, werd verricht door minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen. President Desi Bouterse was de grote afwezige bij deze bijzondere activiteit. Volgens Hok nemen ongeveer 20 landen deel aan deze conferentie. “Wij gaan ervan uit dat wij dit land lenen van onze kinderen en kleinkinderen om het later terug te geven”, benadrukte hij bij zijn openingstoespraak.
Genaro Alpin

error: Kopiëren mag niet!