Onherkenbare Messi maakt met flets Argentinië weinig indruk

messArgentinië heeft de hoge verwachtingen bij de start van het wereldkampioenschap voetbal niet waar kunnen maken. De tweevoudig kampioen (1978 en 1986) versloeg debutant Bosnië-Herzegovina met 2-1, maar de manier waarop was lange tijd weinig indrukwekkend. Sterspeler Lionel Messi was een uur lang onherkenbaar. In de 65ste minuut zorgde de voetballer van FC Barcelona wel fraai voor de 2-0, wat bij hem (en zijn ploeggenoten) tot een enorme ontlading leidde. De Zuid-Amerikanen, in het inmense Maracanã-stadion gesteund door veel landgenoten, kregen een start om van te dromen. Al in de 3e minuut werkte Sead Kolasinac, uit een vrije trap van Messi, de bal in zijn eigen doel. Dat betekende alweer het derde eigen doelpunt dit WK. De vroege treffer werkte alles behalve bevrijdend voor Argentinië, waar de niet geheel fitte Gonzalo Higuain (enkelproblemen) op de bank startte. Mede daardoor koos bondscoach Alejandro Sabella voor een systeem met vijf verdedigers, drie middenvelders en twee aanvallers. Messi en Sergio Agüero kregen ondersteuning van de aanvallende middenvelders Angel Di Maria (links) en Maxi Rodriguez (rechts).Bosnië was niet van slag van de vroege achterstand en probeerde in de eerste helft af en toe mee te voetballen met de Argentijnen, die met een gemiddelde leeftijd van bijna 29 jaar de oudste WK-selectie hebben van alle deelnemers. Senad Lulic was kort voor rust met een kopbal dicht bij de 1-1. Verder maakten de Bosniërs in de eerste helft ook weinig indruk. Messi speelde lange tijd ongelukkig. Veel passes kwamen niet aan. In de 65e minuut stond de kleine dribbelaar toch op. Met een bekeken schot zag de aanvaller de bal via de binenkant van de paal in het doel verdwijnen. Die treffer maakte veel los bij Messi, die een enorme druk op zijn schouders moet voelen. Voor de Argentijn betekende het pas zijn tweede WK-doelpunt. Eerder scoorde hij in 2006 tegen Servië en Montenegro. Bij een achterstand van 2-0 viel bij Bosnië-Herzegovina Haris Medunjanin in. De voormalig voetballer van AZ behaalde met Jong Oranje in 2006 en 2007 de Europese titel, maar koos later alsnog voor Bosnië. Medunjanin had een aandeel in het doelpunt van Vedad Ibisevic, kort voor tijd: 2-1. Verder kwam Bosnië niet, zodat Argentinië een flinke stap zette op weg naar de tweede ronde van het WK. Om voor het eerst sinds 1990 weer eens verder te komen dan de kwartfinale (waar Argentinië in 1998, 2006 en 2010 strandde), zal het voetballend snel beter moeten.

error: Kopiëren mag niet!