Gedetineerde bijt pa in wang

De gedetineerde A. heeft een cipier die bezig was met het uitvoeren van controlewerkzaamheden, gebeten in zijn wang. Het geval heeft zich voorgedaan in de penitentiaire inrichting aan de Duisburglaan. De penitentiaire ambtenaren hadden een cellulair toestel in beslag genomen en hiermee was de gedetineerde het niet eens. Hij verzette zich heftig tegen de controlerende pa’s en op een onbewaakt moment heeft A. de gevangenisbewaker in zijn wang gebeten. Het slachtoffer werd voor behandeling verwezen naar het ziekenhuis. Hij heeft bij de politie van Flora aangifte ter zake gedaan. De politie van Flora heeft een dossier opgemaakt tegen de in overtreding zijnde gedetineerde. Hij wordt verdacht van mishandeling. Bijten valt onder het delict mishandeling. De gedetineerde zal voor dit strafbare feit weer voor de kantonrechter moeten verschijnen en zeer waarschijnlijk zal hij hiervoor weer een veroordeling op zijn naam krijgen. A. komt hoogstwaarschijnlijk niet meer in aanraking voor een voorwaardelijke invrijheidstelling. Zijn gedrag is immers niet van dien aard geweest.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!