Een jaar celstraf voor recidivist

De recidivist Orpheo Welkins is door kantonrechter Danielle Karamatali veroordeeld tot een celstraf van een jaar, met een geldboete van SRD 1.000 subsidiair een maand hechtenis. De politie kreeg op 13 maart 2014 een tip dat op een bepaald adres in het district Wanica drugs werden verhandeld. Volgens de tipgever reed de drugsverkoper in een witte Toyota Alex. De politie besloot om de locatie goed te observeren. Tijdens de surveillance werd duidelijk dat er een toeloop was van mensen, waarbij er transacties tussen de verdachte en de kopers werden verricht. Na de klanten ondervraagd te hebben, concludeerde de politie dat het om drugsgebruikers ging. Bij de aanhouding van Welkins heeft de politie 111 gele en groene wikkels cocaïne gevonden met een totaal gewicht van 186.2 gram. Bij de politie gaf de verdachte eerst aan dat hij het verderfelijk spul op straat had gevonden. Na flink aan de tand gevoeld te zijn, gaf hij toe dat hij de cocaïne voor SRD 5 per wikkel verkocht. Op de zitting kwam hij echter weer met een ander verhaal. Hier gaf hij aan dat hij het spul voor iemand anders moest houden, die het later terug zou komen halen. De verdachte is eerder een aantal keer voor soortgelijke strafbare feiten met de politie in aanraking gekomen. De magistraat vonniste conform de eis van het Openbaar Ministerie.

error: Kopiëren mag niet!