Trenzen en sloten opgehaald, maar gedrag samenleving baart minister zorgen

2trenzVoor de regentijd begon, is er meer dan 100 km trenzen en sloten opgehaald en dat alleen in Paramaribo. Dit zegt de minister van Openbare Werken, Rabin Parmessar, tegenover Dagblad Suriname. Wat betreft de ontwatering is het een uitdaging om de enorme achterstand in te halen van decennialang. Verder zijn er onderhoudsprogramma’s in het leven geroepen om de trenzen en sloten te blijven ophalen. De regen van de afgelopen tijd waren een testcase voor OW. ‘We hebben de zwakke plekken geïdentificeerd. Die zijn er nog steeds, maar we moeten eerlijk zijn dat het water niet lang blijft zitten’, zegt Parmessar.
Ook het milieuvervuilend gedrag van de samenleving baart zorgen. ‘Enige bijdrage die we tot nu aan de samenleving vragen, is om zuinig om te gaan het milieu. Het is onvoorstelbaar wat we allemaal vinden in de primaire trenzen, van beddengoed tot ijskasten. Suriname is een van de weinige landen waar het vuil gratis wordt opgehaald. Iedere perceeleigenaar zou zijn of haar berm en riool schoon moeten houden. ‘De mensen doen dat niet en wij zijn aan het voorbereiden om te kijken hoe we de mensen op een of andere manier kunnen dwingen het toch te doen.’
Ook over de SRD 100, die winkelzaken moeten betalen voor hun vuilophaal, is er heel wat poeha geweest en het zijn juist die winkeliers die hun hele hebben en houden op straat zetten, zegt de minister.

error: Kopiëren mag niet!