Renovatie markt Nickerie even niet aan de orde

renovatie marktDe renovatie van de openbare markt te Nickerie is even niet aan de orde. Allereerst moeten de damwanden samen met een looppad achter de openbare markt Nickerie dit jaar nog geplaatst worden. De damwanden zijn momenteel enorm noodzakelijk. ‘De visafdeling is al aan het wegspoelen en bij elke springvloed worden de verzakkingen en de scheuren in de vloer steeds groter’, zegt districtscommissaris van Nickerie, Wedperkash Joeloemsingh.
De dc heeft de marktventers woensdag formeel op de hoogte gesteld van de planningen met betrekking tot de markt. ‘De markt is momenteel dringend aan renovatie toe en het commissariaat was van plan om hal 1 te renoveren met DLPG-middelen, maar de minister van Openbare Werken heeft voorgesteld de damwanden te plaatsten en dan de renovatie in een keer af te ronden’, zegt de burgervader.
‘Als de damwanden er zijn, kunnen we voorlopig even op adem komen.’ Het bestek is al klaar, alleen de ondertekening moet nog plaatsvinden. Dan kan het werk van start gaan. Nadat de dam is aangelegd, komt de werkgroep weer bijeen om over de renovatie te praten. De markt die een sociale functie vervult in de samenleving, biedt aan bijkans 600 burgers een bron van inkomsten en is elke dag open.

error: Kopiëren mag niet!