Surinaamse boksers naar Cuba

4 CubaOp uitnodiging van de Cubaanse Boks Federatie vertrekken maandag 9 juni a.s. vier boksers en een coach naar Havana City, Cuba, om mee te doen aan de 44ste editie van het Giraldo Córdoba Cardin internationaal bokstoernooi. Drie van de vier boksers en de coach komen uit het boksproject dat het ministerie van Sport- en Jeugdzaken heeft opgezet om nieuwe talenten te ontdekken in deze tak van sport. De vechters zijn Samuel Greene, Alvin van der Leeuw en Sergio Faria van de Boksschool Zuid (boksproject) en Giovano van Rabenswaay van Sparimakka. De coach is de Cubaan Lazaro Lugo Rodriguez. De vechters hebben in de afgelopen periode gericht getraind naar dit sterk toernooi, waarin vechters van de gehele wereld zijn uitgenodigd om te participeren. De partijen zullen onder de international regels van de AIBA worden afgewerkt en daarvoor zullen de boksers hun bokshistorie ook moeten kenbaar maken.
De delegatie heeft op vrijdag 6 juni een bezoek gebracht aan minister Ismanto Adna en Sportdirecteur Luciano Mentowikromo van Sport- en Jeugdzaken. De bewindsman was bijzonder ingenomen met de deelname van de boksers aan dit internationaal toernooi. Hij drukte de boksers evenwel op het hart dat Cuba veel meer ervaring en expertise heeft in huis dan Suriname. Hij moedigde de boksers ook aan om als waardige ambassadeurs Suriname te vertegenwoordigen en het beste eruit te halen. De bewindsman was ook blij met de prestaties en resultaten van de boksdeskundigen die door het ministerie zijn aangetrokken om het boks gebeuren in Suriname op te krikken.
Directeur Mentowikromo voegde nog er aan toe dat de boksers, op een sportieve manier, hun huid heel duur moeten verkopen. ‘Laat ze zien dat er in Suriname ook aan boksen wordt gedaan.’ Ook hij wenste de boksers een vruchtbare reis toe en dat ze met medailles terug keren.

error: Kopiëren mag niet!