‘Alleen degenen die iets op hun kerfstok hebben, kiezen te vluchten’

Een opmerking die openbare aanklager Duncan Nanhoe maakte over de verdachte Donovan S. die bij het zien van de politie had gekozen om te vluchten. Donovan staat samen met zijn overige twee comparanten, Jurgen S. en Eriek N., terecht voor een roofoverval bij een monteurzaak aan de Industrieweg op 27 juni 2013. De medeverdachte zou de naam van Donovan genoemd hebben als degene die hij samen met Jurgen in zijn voertuig had vervoerd. Ook zou Eriek de portemonnee van de benadeelde bij Donovan hebben gezien. Donovan is uit een fotocollage positief door de benadeelde Narain herkend. Volgens Nanhoe valt het dolkmes, dat Donovan bij zich had, ook onder de Vuurwapenwet. Hierdoor heeft hij ook deze wet overtreden.
Volgens de benadeelde Narian zat hij op de bewuste dag samen met een zekere Kasman voor een monteurzaak. Op een gegeven moment zag hij Donovan, gewapend met een mes, op hem afkomen. Donovan drukte het mes tegen de keel van Narain en sommeerde hem om zijn bezittingen over te dragen. De echtgenote van Narain, die de gebeurtenis vanuit het balkon had waargenomen, begon gillend om hulp te roepen. Toen Jurgen dit hoorde, rende hij met een revolver naar Donovan toe en bedreigde de slachtoffers dat hij ze zou neerknallen als zij door zouden gaan met het maken van lawaai. De buurman van Narain, een zekere Vlier, rende uit zijn huis toen hij het gegil van de echtgenote hoorde. Jurgen zag dit en loste een schot met zijn wapen richting Vlier. Deze werd niet geraakt. Vervolgens rende de roversbende weg naar een wit gelakte Toyota Ipsum, met een zwarte stikker op het dak, die door Eriek werd bestuurd. De slachtoffers slaagden erin om het kentekennummer van het voertuig te noteren en hebben dit aan de politie doorgespeeld. Hierdoor is het voertuig van Eriek door de politie in beeld gebracht. Eriek is op heterdaad betrapt toen hij bezig was de zwarte stikker van het voertuig te verwijderen. Tegen al de verdachten is eerder een strafvoorstel van vier jaar gedaan. Op 3 juli mag de raadsman van Donovan zijn dupliek houden.

error: Kopiëren mag niet!