32nd Annual Caribbean Conference of Accountants van start gegaan

De Surinaamse Vereniging van Accountants (Suva) zal van 05 tot en met 07 juni 2014 in hotel Torarica optreden als gastorganisatie, met de Republiek Suriname als gastland, voor de ‘32nd Annual Caribbean Conference of Accountants’. Gisteravond werd er een receptie gehouden op de pier van hotel Torarica. De organisatie van de jaarlijkse conferentie vindt voor het eerst plaats in Suriname en valt onder de coördinatie van the Institute of Chartered Accountants of the Caribbean (ICAC), waarbij ook de Suva als associate member is aangesloten. Het doel van de conferentie is te zorgen voor de verdere professionele ontwikkeling van het accountantsberoep in de regio.
De conferentie is bestemd voor alle leden aangesloten bij het ICAC en biedt een forum voor accountants in de regio om te netwerken en zich te buigen over vaktechnische ontwikkelingen, regelgeving en onderwerpen die van invloed zijn op het beroep wereldwijd. Er zullen ruim 400 deelnemers (accountants en andere financiële specialisten) afreizen vanuit onder meer de verschillende Caribische landen, Canada, Verenigde Staten van Amerika en Engeland, om de conferentie bij te wonen.
Gezien er echter nog geen accountancy wet- en regelgeving is, kan Suriname geen aansluiting vinden bij de International Federation of Accountants, de mondiale beroepsorganisatie van accountants (IFAC). De Suva is wel als associate member aangesloten bij het ICAC en zit momenteel in het proces om te voldoen aan de eisen om full member te worden van de IFAC en ICAC. Het welslagen van deze conferentie betekent een grote promotie voor Suriname als betrouwbaar vestigingsland voor grote- en middelgrote ondernemingen en als (financiële) partner voor organisaties en andere staten binnen en buiten de regio.

error: Kopiëren mag niet!