Santokhi: “Afrekenen met politieke leiders die aan vuilsmijterij doen”

Via de media heeft parlementariër Rashied Doekhie flink met vuil gesmeten naar het adres van de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP). Hij heeft onder andere aangegeven dat de VHP gezien moet worden als een ‘doti hepi’. Leaket Mahawatkhan, een vooraanstaand lid van de VHP, is onder andere uitgemaakt voor ‘Shabnam Mousie’, een travestiet. Op de vraag wat hij vindt van politieke personen die uitspraken doen in de samenleving die beneden elk niveau van moraal en fatsoen zijn, geeft VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi aan dat historisch bekeken er in een politieke strijd, heel wat strijdmethoden worden gehanteerd. “Uiteraard mag je strijdmethoden hanteren, maar die moeten wel democratische strijdmethoden zijn”, benadrukt Santokhi. “Ze moeten aan de ethische en morele normen voldoen. Het is de bedoeling dat politici de samenleving verheffen niet alleen, maar ook moreel bewapenen. De afgelopen tijd is een trend te bespeuren bij bepaalde individuen”, meent Santokhi. “Ze nemen een houding aan in de politiek waarbij ze geen boodschap hebben op het gebied van de ontwikkeling van het land en geen visie hebben om de samenleving op een betere welzijnsniveau te brengen. Ze hebben ook geen visie hoe bepaalde sectoren van het land ontwikkeld moeten worden. De oorzaak hiervan is dat men is blijven vastzitten.” Hier is volgens Santokhi sprake van een behoorlijke armoede aan morele waarden en normen. “De basisaspecten van respect voor de medemens en andermans geloof onder andere, ontbreken bij deze mensen. Jammer dat deze mensen politieke posities verwerven en vanuit die positie en vanuit hun levenservaring menen andere politici op dezelfde wijze te benaderen”, geeft Santokhi kritisch mee.
Er is volgens Santokhi maar één dreiging voor deze regering en in de ogen van de regering wordt hij gezien als de bedreiging. “De grootste bedreiging is het volk. Het volk heeft al ingezien wat het aan die leiders heeft.” Als VHP- en politieke leider krijgt Santokhi dagelijks meer en meer steun vanuit de samenleving hetgeen een doorn in het oog is. Op basis daarvan probeert men diverse strijdmethoden te hanteren.
“Het is een kankergezwel in hun eigen omgeving. Ze gaan de mensen niet kunnen pakken met beleidsvisies. Dat is mijn record, dat is mijn brand en dan gaan ze aan allerlei moddersmijterij doen. Als je weet dat ergens een varken in het modder aan het rollen is, blijf ver weg, anders kun je ook modderspatjes op je krijgen”, geeft Santokhi verder mee. “Wij gaan ons niet verlagen op dat niveau, laat die mensen op hun niveau blijven, het zijn personen die vanwege hun opvoeding en karakter hun eigen omgeving meetrekken”, geeft hij verder mee. Hij meent dat politici ook een verantwoordelijkheid naar de samenleving toe hebben. Politici moeten een voorbeeld zijn voor jongeren. Jongeren moeten kunnen opkijken en een voorbeeld kunnen nemen, meent de VHP-voorzitter.
De VHP maakt zich sterk voor de herbewapening in de samenleving wat betreft de morele waarden en normen en dat er weer respect komt naar de samenleving toe. Als de VHP de regeermacht weet te verwerven, zal zij programma’s op de basisscholen introduceren, waar de kinderen normen en waarden worden aangeleerd. “Die leiders die zo armoedig zijn met waarden en normen en verfoeilijk overkomen, zijn een slecht voorbeeld voor de samenleving. Er is een kans voor de samenleving om deze leiders te verwerpen.” De VHP-voorzitter doelt hiermee op de verkiezingen van 2015. ‘Deze leiders vormen een belemmering voor de ontwikkeling van het land en een goede ontplooiing van de jongeren. Het is een kankergezwel in hun eigen omgeving’, benadrukt Santokhi. ‘Er zijn ook goede politici, integere politici, die ook willen opkomen voor hun achterban. Om deze redenen zijn ze vaak genoeg bang om standpunten in te nemen. Mensen worden persoonlijk aangevallen waardoor ze voorzichtiger worden.’ Als boodschap geeft Santokhi de samenleving mee om af te rekenen met ‘dit soort leiders, leiders die constant bezig zijn met scheldkanonnades’.

error: Kopiëren mag niet!