Harriette Ramdien: ‘Laat Doekhie ook beelden tonen over die valse beloftes’

1Harriette Ramdien‘Laat Doekhie ook met beeldmateriaal komen over de valse beloftes die hij heeft gedaan, dat hij de government take zou laten afschaffen. Maar die is juist met 200% verhoogd. Die struisvogelpolitiek van Doekhie laat me koud. Hij mag 100 beelden vertonen, het kan me niets schelen. Hij vreest dat hij die politieke stoel waarop hij zit, zal kwijtraken. Hij vreest ervoor dat hij zijn luxe leven vaarwel moet zeggen. Wat er ook gebeurt, ik blijf de VHP ondersteunen’, zegt Harriette Ramdien te kennen tegenover Dagblad Suriname.
Doekhie is uit op een nieuwe politieke missie in aanloop naar mei 2015. Hij wil ‘politici confronteren met hun eigen braaksel’. ‘In een opwelling zijn politieke toppers geneigd tal van negativiteit op het podium te staan uitkraaien over de politieke tegenstanders. En wanneer de politieke kaarten er anders uitzien, blijkt dat de politieke tegenstanders partijgenoten zijn. Deze zelfde politieke mensen ga ik confronteren met hun eigen braaksels’ zegt de NDP- parlementariër Rachied Doekhie. Hij zal met televisieprogramma’s ‘de paarse kleur en de stem uit het Westen’ via kanaal 32 verspreiden. Het programma zal elke avond worden uitgezonden bij het televisiestation SBS. De NDP-topper zou over een archief met beeldmateriaal beschikken van toespraken gehouden door diverse politieke personen in Nickerie. ‘De delen die nooit vertoond zijn, die gaan wij in de uitzending gooien.’ Volgens Doekhie moet ‘dit een aanzet zijn voor politici om op hun woorden te letten en vooral niet meer te liegen’.
Doekhie beschikt over beeldmateriaal waarin door VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi wordt aangegeven dat Nickerianen domme mensen zijn. ‘Toen ik dat zei, wilde niemand me geloven. Nu zullen ze dat zelf horen van Santokhi. Ik heb die beelden.’ Ook zou Doekhie beschikken over uitlatingen van diverse politici die etnische sentimenten oproepen. Dit alles zal hij in de ether gooien. ‘Want meestal worden deze delen weggeknipt. Wel, wij zullen deze vertonen.’
Doekhie zou beeldmateriaal hebben waar Leakat Mahawatkhan, die thans deel uitmaakt van de VHP, Hindoes en de VHP voor vies en vuil uitscheldt. ‘Hij zei dat hij nooit meer de VHP zou ondersteunen.’ Ook zou Mahawatkhan personen uit Paramaribo, stedelingen, als onbetrouwbaar hebben getypeerd. ‘Mahawatkhan zei dat Hindoes de hele dag ‘mandir-mandir’ zeggen, terwijl ze in feite niets kunnen doen. En nu staat Mahawatkhan op hetzelfde politieke podium ‘namaste’ te zeggen en wil hij alle eerbied en respect hebben. Nu doet hij alsof zijn neus bloedt en dat hij nimmer een persoon heeft uitgescholden.’
Doekhie focust zijn aandacht ook op politica Harriette Ramdien. ‘Toen zij nog deel uitmaakte van de NDP, zou zij flink hebben uitgehaald naar de VHP, de partij waar zij thans deel van uitmaakt. Ramdien had eens gezegd dat de VHP niets heeft betekend voor het district. De VHP zou niet eens een kippenhok in het district hebben gebouwd.’
Chandrikapersad Santokhi, voorzitter van de VHP, om een reactie gevraagd, zegt dat hij niet reageert op uitspraken gedaan door ‘lage wezens en criminelen wiens hersenen bedorven zijn’. Ook Leakat Mahawatkhan zegt dat hij niet luistert naar een gek. ‘Wie gaat nou naar een gek luisteren? Iemand die ook gek is.’
Ramdien benadrukt dat het gedrag van Doekhie, de NDP beslist niet ten goede zal komen. ‘Hij denkt dat de mensen hem nog niet door hebben.’ Volgens Ramdien zou het verstandig van Doekhie zijn als hij die beelden vertoont waar hij de Nickerianen belooft dat hij de government take zal laten afschaffen. Ramdien is van oordeel dat zij niet statisch is en in de tijd is blijven steken als Doekhie. ‘Ik ben dynamisch.’ Ramdien zegt duidelijk dat ze nooit NDP’er is geweest. Als lid van DNP-2000 was ze meegegaan met partijvoorzitter Jules Wijdenbosch toen die fuseerde met de NDP. ‘Ik dacht dat het beter was, maar het bleek dat het 200 maal slechter was.’
Ramdien legt uit dat toen zij nog deel uitmaakte van de coalitie, zij werd geïnstrueerd over hetgeen zij in haar toespraak moest zeggen. ‘Zo erg was dat.’ Dat de VHP niet eens een kippenhok heeft gebouwd in het district, moest zij onder zware druk van de NDP aankaarten tijdens haar speech. ‘Aan ons werd gedemonstreerd wat we allemaal moesten zeggen. Ik kon dat niet langer volhouden’, aldus Ramdien. Zij adviseert Doekhie om dagelijks op zoek te gaan naar archiefmateriaal dat hij kan vertonen. ‘Ja, laat hij dat maar gaan doen. Toch heeft hij zich nooit bezig gehouden met ontwikkeling van het rijstdistrict.’
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!