Begrotingen 2014 aangenomen

De begrotingen voor het dienstjaar 2014 is aangenomen in De Nationale Assemblee (DNA). In een marathonvergadering, die gisteren om 11.00 uur begon, is de tweederonde van de regering afgerond. Daarna ook de derde ronde van het parlement en regering. De oppositie diende twee moties in, te weten een tegen de situatie van de mijnbouwsector en een tegen de te voeren beleid van de regering in 2014. De eerste motie werd met 23 tegen 26 stemmen afgewezen, de tweede ook verworpen met 16 tegen 26 stemmen. Er was ook een derde motie ingediend door de coalitie over de goede voornemens van de regering. Deze werden met 26 tegen 16 stemmen aangenomen. Rond middernacht werd de begrotingen in stemming gebracht. Opmerkelijk was dat DOE tegenstemde, waar ze de vorige jaren juist meewerkte aan goedkeuring. De Pertjajah Luhur stemde tegen Onderwijs, maar wees het beleid niet af voor de overige ministeries. Ze onthield zch van stemming.

error: Kopiëren mag niet!