TW-brug wordt zondag officieel feestelijk opengesteld

De werkzaamheden aan de TW-brug in Wageningen zijn in afrondende fase. Het weggedeelte van de Oost-Westverbinding nabij de TW-brug zal zaterdag en zondag worden afgesloten, omdat men bezig zal zijn met de opritten van de brug. Deze wordt dan zondagmiddag omstreeks 17.00 uur feestelijk opengesteld in aanwezigheid van de minister van Openbare Werken, Rabin Parmessar. Al geruime tijd zijn het ministerie van Openbare Werken en deskundigen van Ingenieursbureau Firm Engineering bezig met het project. De ophaalbrug werd afgesloten, omdat deze alarmerende verzakkingen vertoonde. Toen werden containers van Staatsolie geplaatst die fungeerden als hulpbrug. Enkele tientallen meters verwijderd van de ophaalbrug werd een nieuwe oeververbinding gecreëerd. Deze nieuwe situatie moest beantwoorden aan het verkeersaanbod, terwijl er een nieuwe brug zou verrijzen op de plek waar de TW-brug stond. Later bleek de hulpbrug onveilig te zijn. Er was ook een noodbrug gebouwd op de plek waar de TW-brug stond, maar later moest deze ook verwijderd worden. Volgens de autoriteiten moest de nieuwe brug reeds eind 2012 opgeleverd zijn. Districtscommissaris Wedperkash Joeloemsingh wijt de uitstel aan de bodemgesteldheid. Er was meer opvulzand nodig dan aanvankelijk berekend. Daarna moest het zand op de natuurlijke manier verdichten, nadat machines al gewerkt hadden. Dit is volgens de dc een belangrijk proces om verzakkingen en andere narigheden tegen te gaan. Uiteindelijk is er als noodmaatregel een weg naast de brug aangelegd, die ook verzakkingen vertoont op diverse plekken. Uit welingelichte bron verneemt Dagblad Suriname dat de TW-brug technisch al af is. Baitali NV zal op zaterdag om 20.00 uur in de avond tot en met 08.00 uur de volgende dag bezig zijn met de asfaltering.

error: Kopiëren mag niet!