Medeverdachte in mishandelingszaak in vrijheid

De ex-politieman Vikash H., die deze week door de politie van De Nieuwe Grond in verzekering was gesteld, is woensdag na zijn voorgeleiding op het parket in vrijheid gesteld. Vikash H. werkte voor de verdachte Ewald Thakoerdien. Op die bewuste dag van het vermeende strafbaar feit zou Thakoerdien, Vikash hebben voorgesteld als te zijn de districtscommissaris van Saramacca, althans dit blijkt uit een verklaring van het slachtoffer Jan B. Bovendien zou Jan B. aan de politie hebben verklaard dat hij door alle aanwezigen op het kantoor van Thakoerdien bij een zandput te Groningen, is mishandeld. De verdachte Vikash bleef bij de politie steevast ontkennen dat hij het slachtoffer heeft geslagen c.q. hem heeft ontvoerd.
‘Hij is zelf bij de zandput geweest, zegt Vikash aan de krant. Vikash is inderdaad werkzaam bij Thakoerdien. Hij is in dienst als supervisor. Uit de verklaring van Vikash blijkt dat dit geval zich op zaterdag 10 mei heeft voorgedaan. Hij heeft op die bewuste dag tot twee keren toe de politie van Groningen gecontact. De eerste keer was toen Jan B. telefonisch bedreigende uitlatingen aan het adres van Thakoerdien zou hebben gedaan. Nadien zou Jan B. bij de zandput zijn gekomen. ‘Wat zich op het kantoor heeft voorgedaan, weet ik niet’, zegt Vikash. Hij zag dat het T-shirt van Thakoerdien gescheurd was en naar aanleiding daarvan belde hij de politie van Groningen wederom.
Thakoerdien zou volgens Vikash geen aangifte contra Jan B. hebben gedaan. Het is juist dat Jan B. Thakoerdien in een kwaad daglicht wilde zetten. Jan B. doet vijf dagen daarna aangifte bij de politie ter zake mishandeling en ontvoering in het ressort. Toen was het geval van de Welgedacht C-weg opgeblazen in de media. Jan B. gaf de politie te kennen dat hij uit vrees in eerste instantie niets van zich had laten horen. Toen hij begreep dat er meer slachtoffers waren, stapte hij naar de politie. Frappant in deze is dat beide gevallen zich op 10 mei hebben voorgedaan. Ewald Thakoerdien is in verband met mishandeling en ontvoering nog steeds aangehouden.

error: Kopiëren mag niet!