‘Surishopping wordt geboycot door regering’

Surishopping-directeur Ramsoender Jhauw zegt dat zijn bedrijf ernstig geboycot wordt door de regering. Dat gevoel heeft Jhauw bij de aanbestedingen bij het ministerie van Justitie en Politie ten aanzien van de politie en de brandweer en bij de aanbesteding van het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling. Bij de aanbesteding van de politie kon Surishopping niet deelnemen aan de aanbesteding, omdat zij 3 minuten te laat was. Naar zeggen van Jhauw werden er bij de aanbesteding bij Minov, de bedragen en artikelen niet luidop gelezen zoals het hoort. Bij de brandweer werd Surishopping uitgesloten voor verdere deelname aan de aanbesteding. ‘Ik vind deze regering laf om een eerlijke Surinamer te boycotten’, zegt Jhauw. ‘Als Surishopping verliezen lijdt, stroomt het door naar mijn personeel van 85 man en hun gezinnen.’
Leveranciers uit het buitenland hebben hun kredieten ingetrokken, omdat er wordt getwijfeld aan de kredietwaardigheid van Surishopping. Zo moet Surishopping bij grote aankopen contant betalen. Dit zou allemaal komen door de uitspraken en de tegenwerking van de regering. ‘Het verlies van Surishopping ligt in de miljoenen.’
Intussen is er al een kort geding aangespannen tegen de Staat, waarin Surishopping schadevergoeding eist. Jhauw is blij met het vlotte verloop van de rechtszaak en heeft er alle vertrouwen in als winnaar uit de bus te komen. De uitspraak zal over een maand zijn.

error: Kopiëren mag niet!