Gezin van zes dakloos door woningbrand

Een gezin van zes is dakloos geworden na een woningbrand aan de Leeuwensteinstraat in het ressort Munder. De politie kreeg omstreeks 16.00 uur de melding dat de woning in lichterlaaie stond. De brandweer kon de hoogbouwwoning van steen en hout niet redden. De belendende panden hebben geen brandschade opgelopen. Het blijkt dat een man samen met zijn dochter, haar echtgenoot en drie kinderen in het pand woonde. De man was samen met één van de minderjarige kleinkinderen thuis. Op een bepaald moment ging hij uit huis om een ander kleinkind van de oppas te halen. Toen hij terugkeerde, was het al laat. Er was al rookontwikkeling in de woning. Het vermoeden bestaat dat het kind dat alleen thuis was, met vuur heeft gespeeld in de slaapkamer. Daardoor kan het matras en daarna de rest van het huis vlam hebben gevat. De woning was niet verzekerd tegen brand. Het onderzoek in deze zaak duurt voort.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!