Mahawatkhan: ‘Nieuw Front moet goede kandidaten plaatsen, anders winnen abani’s weer’

1 Leakat Mahawatkhan‘Het Nieuw Front moet goede kandidaten plaatsen, anders winnen de abani’s weer’, geeft rijstmagnaat Leakat Mahawatkhan te kennen aan Dagblad Suriname. Met ‘abani’s’ doelt hij op de Megacombinatie. Mahawatkhan vindt het van groot belang dat er kandidaten worden geplaatst die durf hebben om hun mond open te maken en flink van zich kunnen afbijten. ‘We moeten mensen hebben die van grote betekenis kunnen zijn voor het district.’ Het moeten mensen zijn die in staat zijn om op beleidsniveau te kunnen discussiëren in het parlement. Volgens Mahawatkhan zijn de kandidaten bepalend welke partij of combinatie de meeste stemmen behaalt.
Haast alle politieke organisaties zijn bezig in het rijstdistrict. ‘Het is heel chaotisch, je zou kunnen zeggen dat je door de bomen het bos niet meer ziet.’ Volgens Mahawatkhan maakt Nieuw Front de meeste kansen indien het goede kandidaten naar voren schuift. ‘Zo zien we dat de NDP en de Abop apart campagne voeren. De Abop hosselt ook. De NDP installeert haast elke dag een kern bestaande uit 5 mensen.’
De vijf zetels die het rijstdistrict telt, worden thans ingevuld door Rachied Doekhie van de NDP, Lekhram Soerdjan van de VHP, Prem Lachman van Nieuw Suriname, Soetimin Marsidih van de PL en Refano Wongsoredjo van de KTPI. De vorige regeerperiode (2005-2010) bestonden de volksvertegenwoordigers van Nickerie uit Rachied Doekhie van de NDP, Harriette Ramdien van de toenmalige DNP 2000, Kris Matai van de VHP, Carmelita Ferreira van de NPS en Soedeschand Jairam van de PVF.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!