Beveiligingsman JAP veroordeeld voor verstrekken cocaïne

De drugsverdachten, Vincent Pocornie en Siegfried Oosterwolde, zijn gisteren door kantonrechter Maytrie Kuldipsingh veroordeeld. Zij hebben in februari 2014 tezamen en vereniging gepoogd om 2020 gram cocaïne uit Suriname te smokkelen. Pocornie was als security guard werkzaam op de Johan Adolf Luchthaven (JAP) en heeft misbruik van zijn bevoegdheid gemaakt door de zak met het verderfelijk spul bij een ontmoeting in een toko aan Oosterwolde te verstrekken. Hiervoor kreeg Pocornie een celstraf van 3 jaar met een geldboete van SRD 8000, subsidiair 12 maanden hechtenis opgelegd. Oosterwolde, die als koerier fungeerde, kreeg een gevangenisstraf van 18 maanden met een geldboete van SRD 4000, subsidiair 6 maanden hechtenis opgelegd. Het feit dat beide verdachten telefonisch contact hebben gehad en dat op beelden van beveiligingscamera`s te zien is dat beide heren in de toko waren, waarbij de zak werd overhandigd, was meer dan genoeg bewijs. Uit het analytisch onderzoek van de mobiele telefoon van één van de verdachten bleek dat zij kort voor de overhandiging van de zak een gesprek van 23 seconden hadden gevoerd, waarbij Pocornie aan Oosterwolde aangaf dat hij hem in de toko wilde ontmoeten.
FR

error: Kopiëren mag niet!