Taylor Swift verbreekt record van U2

Taylor Swift debuteert deze week met haar nieuwe album The Tortured Poets Department op nummer 1 in Groot-Brittannië. De Tortured Poets Department markeert Swift’s twaalfde nummer 1 in het Verenigd Koninkrijk. Dat is een van de meest indrukwekkende verzameling winnaars aller tijden, en met nog een kampioen, komt de pop/country/alternatieve krachtpatser overeen met verschillende sterren.

Swift is nu verbonden met zowel Bruce Springsteen als Madonna met twaalf nummer 1-albums in dat land. De drie claimen allemaal samen de vijfde meeste heersers aller tijden in Groot-Brittannië.

Voordat The Tortured Poets Department de hitlijsten bereikte, stond Swift al op hetzelfde niveau als drie andere geliefde muzikale grootmachten: U2, Rod Stewart en David Bowie tellen allemaal 11 nummer 1-albums op hun naam in het Verenigd Koninkrijk. Swift heeft ze allemaal gepasseerd, maar deze rangschikking kan opnieuw veranderen. 

error: Kopiëren mag niet!